AK Parti Rize Milletvekili Aday Adayları Genel merkezde mülakata alındı. Rize Komisyonunda, Komisyon Başkanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Kotan ve Ankara Milletvekili Mustafa Sait Yazıcıoğlu yer aldı. Alfabetik sırayla mülakata alınan adaylarla 5 ila 10 dakika arasında değişen sürelerde görüşme yapıldı.

Ak Parti Rize Milletvekili Aday Adayı Sebahat Çakır mülakat sonrası son durumu değerlendirdi.

İşte Sebahat Çakır'ın mülakat değerlendirmesi;

Yaklaşık 10 gündür yaşadığımız aday adaylığı sürecinin her aşaması çok verimli ve olumlu geçmiştir. 25 Mart Cuma günü gerçekleştirilen mülakatta özellikle komisyonun en çok ilgisini çeken, Rizeli ve 2 üniversite bitirmiş bir bayan vekil adayı olmamdı. Görüşme çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Çay sektöründe uzun yıllar çalışmış olmamdan dolayı Rize’mizin tek geçim kaynağı olan çay hakkında yöneltilen sorulara cevap verdim. Bu konudaki görüşlerimi paylaştım. Rize kamuoyunda kadın vekil olmasından yana olumlu ve pozitif yönde bir desteğin olduğunu, kişilerin siyasi parti ayrımı yapmadan buna destek olacaklarını, bunun Rize siyasetine farklı bir açılım ve seviye getireceğine inandıklarını ifade ettik. Eğer başbakanımız baba ocağından bir bayana vekil olarak görev vermek isterse;  sahip olduğumuz bilgi ve donanımla, kadınlarımızla ilgili projelerimizle bu göreve hazır olduğumu, layıkıyla yerine getireceğimi ifade ettim.
 
Rize’mizi her yönüyle ve en iyi şekilde temsil edebilmek için bu göreve talip olduk. Rize’mizden bir bayan milletvekili olması Rize siyaseti için önemli bir açılımdır. Bu süreçte çok olumlu ve pozitif yaklaşımlarıyla destek olan bütün Rize'li hemşehrilerime teşekkür eder saygılar sunarım.  
 

Editör: HABER MERKEZİ