Rize Gazeteciler ve Muhabirler derneğinde bir araya gelen CHP-MHP-DSP ve DP il başkanları vatandaşların kimsenin tehditlerine kanmamalarını istediler. CHP il başkanı Mehmet Aslankaya 23 Sivil toplum örgütünün Evet için ortak karar almasının etik olmadığını söyleyerek 'Sivil toplum örgütleri üyelerine danışmadan böyle bir karar alamaz, bir kitleyi temsil eden kişiler siyası görüş belirtemez. Halkımız kimsenin tehditlerine kanmamalı, 13 Eylül de Evet çıkarsa Emperyalist devletler kazanır” dedi.

Aslankaya Ali Bayramoğlu nun trafik polisliği yapmaya devam etmesi gerektiğini söyleyerek 'Çaykur un aleyhine konuşmamalı, genel müdürü atayan kendileri, daha önce Ali Bayramoğlu Gündoğdu felaketinde trafik polisliği yapıyordu yapmaya devam etsin, eski başbakan Mesut Yılmaz i sahil yolu yüzünden yüce divana gönderen Başbakan şimdi ise sahil yolunu biz yaptık diyor, Başbakan Gündoğdu halkına verdiği sözleri yerine getirsin” dedi.

MHP il başkanı Zeki Mayi ise “Önceki gün bazı sivil toplum örgütleri bir araya gelerek ortak açıklama yaptılar, bunu doğru bulmuyorum, bizde bu nedenle toplandık. Daha önce bu sivil toplum örgütlerini ziyaret ettim, yanlı olmamalarını istedim, bunlar tabanlarına haksizlik ediyorlar. AKP sivil toplum örgütleri içine bölücülüğü soktu, Anayasa toplumsal sözleşme demektir, toplumsal uzlaşma ile sözleşme olur” dedi.

DSP il başkanı Meryem Çoğalmış ise “Türkiye anayasa maddeleri ile uğraşmaması gerekiyordu, toplumumuzun o kadar çok sıkıntısı var ki, bu kadar sıkıntılar arasında halkın gündemi referandum olmamalıydı. Seçtiğimiz kişiler uzlaşma ile Anayasa değişikliğini yapabilirlerdi, neden yükü halkın üzerine attılar. Referandum da bizim oyumuzun rengi kahverengidir, bir kahvenin kırk yıl hatırı var” dedi.

DP il başkanı Arif Kopuz ise AKP nin savunduğu Anayasanın halkın lehine olmadığını söyleyerek” Bazı kamu sektörlerinin destek vermesi aldatmacadır,  hükümet bütün demokratik kurumları eline geçirmeye çalışıyor. Bu hükümet bağımsız çalışmak istiyor. Sivil toplum örgütlerinin ortaya çıkıp Evet demesi tabana yapılan büyük bir saygısızlıktır” dedi.

CHP-MHP-DP ve DSP 13 Eylül de sandıktan yüzde 53 ile 60 arasında hayır çıkacağını belirttiler.

Editör: HABER MERKEZİ