Pazar günü yapılacak olan Rize Ziraat Odası başkanlığı için Halil İbrahim Yağcı, aday olacağını açıkladı. Yağcı, muhtar ve delegelerle bir araya gelerek Pazar günü yapılacak olan Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerinde aday olacağını belirtti.

Düzenlediği yemekli toplantıda Ziraat Odası’nın görev ve yetkilerinin ne olduğunu sıralayan Yağcı “ziraat odalarının birinci görevi tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesine ve üreticilerin refahının yükselmesine katkıda bulunmaktır. Rize ziraat odasına kayıtlı yaklaşık 50 bin üye vardır. Bölgemizdeki geçim %90 oranında çaya bağlıdır. Ziraat Odası kişisel ilişkilerle yönetilemez. İnşallah verdiğiniz oylarla seçildiğimizde ziraat odasını bütün çay üreticilerinin kivi ve diğer ürünleri üretenlerin odası yapacağız” dedi.

1.20110204163521..jpg

Yağcı, konuşmasının devamında ziraat odasının çiftçinin çözemediğini sorunlarını rahatlıkla gelip paylaşacağı ve orada çözüm bulacağı yer olacağını belirterek ” Rize’nin değerlerini çayını, kivisini, likapasını daha değerli hale getirip farklı ürünleri de araştırarak, ilimizde daha fazla katma değer sağlamanın uğraşı içerisinde olacağız. Bu anlamda projeler geliştireceğiz. Panellerle, konferans ve seminerlerle bilgimizi arttırıp, kendimizi ve üreticimizi bu konuda geliştireceğiz. Çayın alternatifi yinede çaydır. Ancak çayın olmadığı yerlerde Tarım İl Müdürlüğü ile beraber bölgemizin farklı yerlerinde toprak analizleri yaparak alternatif hangi ürünlerin nerede daha kaliteli yetişir diye üreticilerimizi panellerle, seminerlerle bilgilendirip daha bilinçli üretimin yapılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Kesinlikle üreticilerin aleyhine olabilecek özelleştirme dahil olmak üzere bütün olumsuzlukların karşısında olacaklarını kaydeden Yağcı, “gelirimizi, giderimizi ve bütün hesaplarımızı Internet sayfasından takip edilebilecek şekilde üreticilerimize şeffaf ve hakkın razı olacağı bir yönetim sunacağımızın sözünü veriyorum. Ziraat odasında yukarıda da değindiğim sorunların giderilebilmesi ve çok daha şeffaf hesap verebilir bir yönetim oluşturma ilkesiyle yola çıkıyorum ve Pazar günü yapılacak ziraat odası başkanlığı seçimleri için adaylığımı buradan açıklıyorum”dedi.

Kişisel anlamda hiç kimsenin adayı olmadığını, birliktelik isteyen herkesin adayı olacağını açıklayan Yağcı, “Ziraat odasının çalışmalarından memnun olmayan herkesin adayıyım. Her çay cüzdanından 17 TL para kesilmektedir. Alın teri ile kazanılan bu paranın nerede nasıl harcandığının hesabını önce hakka vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Halkımızla beraber hareket edeceğimizin sözünü veriyorum. Özelleştirmeye karşı olduğumuzu beyan ederek, üreticilerimizin aleyhine olan bütün olumsuzlukların karşısındayız” şeklinde konuştu.

2.20110204163534..jpg

HALİL İBRAHİM YAĞCI KİMDİR?

1963 yılında Rize’nin merkez ilçesine bağlı Kasarcılar köyünde doğmuştur. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. 1981 yılından itibaren sporla uğraşarak 1984 yılında ilk kez Türkiye Greko-Romen güreş şampiyonu olmuş, 16 kez A Milli takımını temsil etmiştir. 15 Yıldır Güreş  Milli hakemliği yaparak, 7 yıldan beri Çaykurspor Güreş alt yapısını çalıştırmaktadır. 2009 yılında Findaliya’da yapılan Veteranlar dünya şampiyonasında ülkemizi greko-Romen dalında başarıyla temsil etmiştir. Çaykent Sırt Kasarcılar mahallesi muhtarlık görevini yürütmektedir.

Editör: HABER MERKEZİ