Siyasi partilerin 29 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerindeki birleşik oy pusulasındaki yerleri belirlendi. AK Parti 18'nci, CHP 8'nci, MHP 3'ncü ve DTP 6'nci sırada yer aldı. 

SIRALAMA KURAYLA BELİRLENDİ
Seçime girecek partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlemesi için kura çekimi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın ve kurul üyelerinin katılımıyla Adalet Bakanlığı ek binasında yapıldı. Siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı kura çekme törenine Özgürlük ve Dayanışma Partisi katılmadı. Kura çekiminde Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) birinci sırada, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) son sırada yer aldı. AK Parti 18'nci, CHP 8'nci, MHP 3'ncü ve DTP 6'nci sırada yer aldı. 

SON OLARAK AKP ÇEKİLDİ
Partilerin isimleri YSK Başkanı Muammer Aydın ve üyeler tarafından çekilirken, partilerin oy pusulasındaki yerleri ise partinin görevlendirdiği kişi tarafından çekildi. Kuralarda ilk olarak Millet Partisi'nin ismi son olarak da AK Parti'nin ismi çekildi. 

AK Parti adına kura çekim programına katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, kura çekiminde son sıraya kalmalarını 'Yerimizi zaten biliyorduk.' esprisi ile değerlendirdi. Bir basın mensubunun 'Sona kalan dona kalır' yönündeki sözü hatırlatması üzerine Aydın, 'Sona kalmakta bir şanstır.' dedi. Aydın, geçen seçimde de oy pusulasındaki yerlerinin orta sıralarda olmasına rağmen aldıkları oy oranın yüzde 47 olduğunu ve halkın gönlündeki yerlerinin belli olduğunu vurguladı. Aydın, bu seçimde yüzde 47 civarında bir oy alacaklarını kaydetti. 


Siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri şöyle belirlendi: 

1. sıra: Sosyal Demokrat Halk Partisi 
2. sıra: Anavatan Partisi 
3. sıra: Milliyetçi Hareket Partisi 
4. sıra: Liberal Demokrat Parti 
5. sıra: Demokratik Sol Parti 
6. sıra: Demokratik Toplum Partisi 
7. sıra: İşçi Partisi 
8. sıra: Cumhuriyet Halk Partisi 
9. sıra: Hak ve Özgürlükler Partisi 
10. sıra: Büyük Birlik Partisi 
11. sıra: Barış ve Demokrasi Partisi 
12. sıra: Millet Partisi 
13. sıra: Özgürlük ve Dayanışma Partisi 
14. sıra: Türkiye Komünist Partisi 
15. sıra: Genç Parti 
16. sıra: Demokrat Parti 
17. sıra: Saadet Partisi 
18. sıra: Adalet ve Kalkınma Partisi 
19. sıra: Bağımsız Türkiye Partisi 
20. sıra: Emek Partisi 
21. sıra: Halkın Yükselişi Partisi 



Editör: HABER MERKEZİ