Dilek ASLAN

Basın açıklaması CHP Rize Eski İl Başkanı Saltuk Deniz ve CHP Çamlıhemşin İlçe başkanı Niyazi Seferoğlu’ da katıldı.

CHP Ardeşen İlçe Gençlik kolları üyeleri Türkiye’nin 68’inin önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı, 68’inin önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı, idam edilişlerinin 36. yıldönümünde, tam bağımsızlıkçı, anti-emperyalist, devrimci tutumuyla Türk solunun yolunu aydınlatan 68 kuşağına selam etmek için buradayız. Bilindiği üzere, 40 yıl önce, bütün dünyada eşitlikçi, özgürlükçü ve sömürüsüz bir düzen talebini haykıran 68 kuşağının Türkiye’deki yansıması batıdakilerden farklıdır. Mustafa Kemal önderliğinde emperyalizme karşı verilen bir savaşla kurulan Cumhuriyetimizin, Türk devriminin kuruluş ilkeleri olan tam bağımsızlık ve anti-emperyalizm, Türk 68’inin de ortak değerleridir. Türk 68’i bir moda akımının ürünü değildir!” dediler.

CHP Ardeşen Gençlik örgütü üyeleri açıklamalarında “Türk 68’i yapay bir siyasi hareket de değildir. Dünyada 68 Kuşağının şartları oluşmasaydı bile, Deniz’ler var olacaklardı. Vatan ne zaman işgal sürecine girdiyse kurtarıcısını bulmuştur. Mustafa Kemal de, Deniz Gezmiş de, ülkemizin bağımsızlığını korumak ihtiyacında olduğu zamanlarda beliren, halkın içinden çıkmış devrimci önderlerdir. Artık açık olarak görülmektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti bu kez üstü örtülü bir işgal süreci yaşamakta, ulusal bütünlüğümüz, ulusal ve ekonomik bağımsızlığımız yok olmak tehlikesi ile yüz yüze bulunmaktadır.

Yaşadığımız bir “olmak veya olmamak” kavgasıdır. Bu süreç ya emperyalistlerin ve içerideki işbirlikçilerinin ülkemizi parçalaması, laik demokratik düzeni “ılımlı İslam”la değiştirmeleriyle sonuçlanacak ya da Cumhuriyetçi güçler dayanışma içinde bu faşist çemberi kıracak, Türkiye tekrar özlenen güçlü ve itibarlı günlerine dönecektir” dediler.

Editör: HABER MERKEZİ