Zihni Ağırman
[email protected]

 

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin son çıkışı ile iyi bir ivme yakalayan MHP’de sular durulmuyor.

Hem tabanda hem tavanda durum aynı…

Yaklaşan olağan genel kurulda yine güçler ayrışması yaşanıyor. Yani şu an görünürde üç genel başkan adayı var.

 

Devlet Bahçeli-Koray Aydın ve İsrail’de yılın işadamı seçilen Ahmet Reyiz Yılmaz.

Karadeniz sahil boyu bilboardlarını resimleriyle dolduran bu adam kim?

Kimdir bu Ahmet Reyiz Yılmaz

 

1968 yılında Rize’de doğdu. Babası Aslen Rize İkizdere Anzer Köyü’nden İmdat Yılmaz. Baba dedesi Hacı Rızvan Yılmaz, Rus birliklerine karşı yöre halkının savunmasında etkin rol oynamış. Annesinin babası Zelkif Camadan, dönemin Rus Lideri Lenin tarafından Ruslara karşı gösterdiği direnişten dolayı başına ödül konulan kişi…

 

Ahmet Reyiz Yılmaz bunların torunu. Ahmet Reyiz, ilk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İİB Fakültesi Ekonomi bölümü mezunu. İyi derecede İngilizce ve İbranice biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Ahmet Reyiz Yılmaz’ın çocukluk dönemi babasının Rize’de maddi zorluklarla geçtiği döneme rastlar. Çocuk yaşlarda ticaretle uğraştı. Çok kitap okurdu. 1988 yılında büyük kardeşleriyle birlikte Gebze ve İstanbul çevresinde küçük çapta inşaat işleriyle uğraşmaya başladı. 1992 yılında İsrail’e gitti. Evlenmek üzere Türkiye’ye dönünce aile şirketini kurdu. Lübnan’a gitti. Ancak bir yıl sonra geri döndü.

 

1994 yılında İsrail’den bir proje için teklif aldı. Ancak İsrail Konsolosluğu’nun vize engeline takılır. Çünkü daha önce Lübnan’a gittiği için İsrail vize vermez. Ancak 24 yaşında Rabbin ilk dokunuşu' dediği, İsrail Başkonsolosunun ülkeye gidişi ile vize alır ve İsrail serüveni başlar...

 

1995 yılında, İsrail’de kendi şirketini kurdu. ‘İsrail’in değil, Atam İbrahim’in dilini öğrenmek, onun havasını onun topraklarında solumak, İsrail’deki en büyük kazancımdır’ diyerek İsrail’deki başarısının sırrını ortaya koydu.

 

1996’da İsrail Türk Ticari Ataşesi ile birlikte Türk şirketlerini toparlamak için İsrail- Türk Müteahhitler Birliği’ni kurmayı başarsa da, İsrail engel olup dağıtmış.

Bu ülkede başarılarına ve projelerine devam eden Ahmet Reyiz, bundaki en büyük payı ise, Atam İbrahim’in dili dediği İbraniceyi iyi konuşuyor olmasına bağlıyor ve ilahi kaderin tecellisi olarak belirtiyor. Ve şöyle diyor; “24 yaşında tanıştığım bu ülke ve Yahudilerden geriye kalan 16 yıllık zaman sonunda '40 yaşında yüreği Türk ve Müslüman olan, fakat meselelere Yahudi gözüyle bakabilen' bir adam oldum” ve devam ediyor; “Bakalım bundan sonraki hayatımız için Rabbin tasarrufu ne olacak...”

 

İsrail’de birçok başarıya imza atan Yılmaz, 2008 yılında İsrail’in en büyük ve dünya Yahudilerince en çok okunan gazetelerinden biri olan ‘GLOBES’ gazetesine kapak olup ‘İsrail’de kalan son Osmanlı’ unvanını aldı.

 

Bu unvanı alırken arkasındaki 17 yıllık süreçte İsrail’in her noktasında dünya mimarisinde önemli bir yere sahip birçok esere imza attı. Ortadoğu’nun en yüksek ticaret merkezi olan ‘Azreili Tower’ bu projelerden biridir.

İsrail’de Türk varlığına katkı amaçlı Osmanlı imparatorluğu tarafından yapılan ancak İngiliz ve Yahudi direnişçiler tarafından bombalanarak yıkılan Türk Vali Konağı’nı restore edip Türk Bayrağı’nı astıktan sonra Türk Büyük Elçiliği’ne teslim etti.

Türk ve Osmanlı şehitliklerinin yattığı Tiberia, Beersheba ve Kudüs Surlarını çevirdi.

İsrail’in yanı sıra Romanya, Türkiye, Polonya’da taahhüt olarak “Real Estate” alanında önemli bir grup oluşturdu. 2005 yılında İsrail İş Konseyi tarafından 400’e yakın İsrailli lokal iş adamı ve firma arasından “Yılın En İyi Şirketi” ve kendisi de “Yılın İşadamı” seçildi.

 

2008 yılında Türkiye’de ‘Ekovitrin’ dergisi tarafından yılın en başarılı işadamı olarak İsrail’deki “Yılın Starı” seçilerek ödüle layık görüldü.

İsrail - Filistin barışına katkı sağlamak amacıyla futbolcularının yarısının Filistinli Müslümanlardan ve diğer yarısının İsrailli Yahudilerden oluşan Abu-Gosh & Mevaseret futbol takımını kurdu. Barışa katkı ödülleri aldı.

 

2004 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tanışmış ve 2005 yılında Çankaya ilçesinden parti üyesi seçildi. İki yıl partide çalıştı. Ortadoğu’yu iyi tanıyan ve içinde yaşayan, dilini bilen, anlayan ve konuşan biri olarak birçok panele ve televizyon programlarına ‘Ortadoğu Uzmanı’ sıfatı ile de iştirak etti.

3 Hilal 3 Makam Değişim Hareketi Lideri ve MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz bu işte… Ne olur bilemeyiz… Genel Başkanlık yarışında bir varlık gösterir mi onu da bilemeyiz.

 

Fakat aslında MHP’de sorun nedir biliyor musunuz? Parti içindeki güçlerin birleştirilememesi… Kendi içindeki sorunu çözemeyen bir partinin iktidara konsantre olması zordur. CHP’de de bu durum aynıdır? AK Parti’de yoktur. Olmadığı için de tek başına iktidardır.

Trabzon yerelinde de durum aynıdır.

 

İl Başkanlığı için şu an üç aday var. Ama kulislerde dolaşan şu… Muhammet Öztürk kimi işaret ederse o kazanır.

Öztürk’ün seçim rövanşını alacağı konuşuluyor.

 


 

Editör: HABER MERKEZİ