Mustafa BAYRAK

ANAP eski genel başkanı ve eski başbakan Mesut Yılmaz sokak kavgalarına girmeyeceğini söyleyerek” Biz hizmete talibiz kavgaya değil” dedi.

Rize de seçim çalışmalarına devam eden ANAP eski genel başkanı Mesut Yılmaz Rize belediye başkan adayı Kenan Bıyık ile birlikte Artvinliler derneğini ziyaret etti. Dernekte düzenlenen toplantıda konuşma yapan Kenan Bıyık, Artvinliler Gecesi’nde yaşanan tartışmalara açıklık getirdi. Gecede kısa bir süre bulunması gerektiğini ve geceden ayrılmadan önce başkan tarafından bir iki kelimeyle duygularının anlatılmasının istendiğini ifade eden Bıyık, “ “Belediye başkanı olduğum zaman, Rize’de yaşayan tüm vatandaşlara ne veriyorsak, Rize’de yaşayan bütün Rizeliler ne alıyorsa, Artvinli hemşerilerim benim başımın tacıdır, o kapıyı size açık tutacağım, o kapı sizin kapınızdır. İşiniz varsa işiniz görülecek, sorununuz varsa sorununuz çözülecek. Yoksa gelip benim bir çayımı içeceksiniz. Bu duyguyu tüm Artvinli hemşerilerimle paylaşmak istiyorum” dedi.

Artvinliler Derneği Eski Başkanı Tahir Gören, Mesut Yılmaz ile ilgili bir anısını paylaşarak, geçmişten günümüze farklı bir Mesut Yılmaz Portresi çizdi. “Yıl 1983. Askeri idareden sivil idareye geçiliyor. Milletvekili seçimi yapılmış. Milletvekilleri mecliste yemin ediyor. Kürsüye doğru genç bir insan hızlı adımlarla yürüyor. Kararlı olduğu ve çok yüksek yerlere ulaşacağı her halinden belli. Üzerinde spor bir ceket, mavi yakaları düğmeli bir gömlek, çok da özenle bağlanmamış bir kravat. Arkamızdan bir arkadaş ayağa kalkarak şöyle dedi: “Susun, Geleceğin başbakanını dinliyorsunuz.” Biz hayretler içerisinde kaldık.. Ve bir şey daha ilave etmek istiyorum. O günlerde milli takımımız maalesef yeniliyordu. Yediğimiz her golde bir radyo kıracak kadar Türkiye sevdalısı olduğunu biliyorum ve böyle bir insanı ağırlama şerefini bize bahşettiğiniz için size teşekkür ediyorum ve bir şey daha söylemek istiyorum. Tarih tekerrürden ibarettir.” İfadelerini kullandı.

Eski başbakan Mesut Yılmaz ise “Milletvekili de oldum, bakan da oldum, başbakan da oldum, muhalefet lideri de oldum. Yüce divana da gittim. Siyasetin bütün zorluklarını yaşadım. Şu anda bağımsız milletvekiliyim. Ve Türkiye’nin gidişatından memnun değilim. Bir tarafta memlekette ağır bir kriz yaşanıyor ama sanki hiç kriz yokmuş gibi, iktidarıyla muhalefetiyle bütün partilerin liderleri belediye seçimleri için meydan meydan dolaşıp vatandaşın oyunu almaya çalışıyorlar. Ben şimdiye kadar hiçbir mahalli seçimde bir başbakanın işini gücünü bırakıp günde 3 – 4 defa böyle miting yaptığını hatırlamıyorum. Biz de başbakanlık yaptık, bizim zamanımızda da mahalli seçimler oldu, sadece kendi ilimize gidip vatandaşlarımızla görüşürdük” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, “Türkiye’ye ayırmamız gereken zamanlar var, ayrılmaması gereken zamanlar vardır. Normal zamanda belki bu mazur da görülebilir. Ama bugün ki gibi bir ekonomik krizin giderek ağırlaştığı ve Türkiye’nin üzerine çöktüğü bir ortamda, bir başbakanın mahalli seçime bu kadar nasıl vakit ayırdığını doğrusu şaşkınlıkla izliyorum. Eğer söylediği ve vatandaşa anlattığı şeyler, bu ekonomik krizden çıkmamıza yardımcı olacak olsa vatandaşın işbirliğini, vatandaşın hükümetle dayanışmasını sağlayacak şeyler olsa, bunu da anlayışla karşılayacağım” dedi.

Seçimden sonra vatandaştan alacağı ışıkla, Anavatan Partisi’ni, Demokrat Parti’yi ve Ak Parti’nin karşısında olacak bir merkez partiyi, bir çatı altında toplayarak yeni bir siyasi oluşum oluşturmaya çalışacağını ifade eden Yılmaz,  son günlerde kendi aleyhine yapılan konuşmaların haksız ve yersiz olduğunu çamur atmaya çalışanların çamurda batacağını söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ