Dilek ASLAN

Rize Bağımsız milletvekili mesut Yılmaz “Çaykur’ a yapılan baskılar AKP’nin çayı nasıl yönettiğini gösteriyor” dedi.

Eski başbakanlardan Rize bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz, bir düğün için geldiği Memleketi Çayeli ilçesinde Rize ve ülke gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamada bulundu.

Yılmaz geçmişte kendi hükümetleri döneminde İMF ile yapılan protokolde diğer KİT’lerde olduğu gibi Çaykur’ un özelleştirmesini de şart koşmuştu. Bunu biz o dönemde engelledik. Çaykur’ un özelleştirilmesinin engellememizin sebebi özel sektörün serbest piyasa koşullarında çayı götüremeyeceği kanaati bize uyanmıştı. Şimdi de aynı durum devam etmektedir. Bu nedenle Çaykur, çay sanayini denetlemek için var olmalıdır. Şu aşamada Çaykur’ un özelleştirilmesi risklidir.” Dedi.

Bir soru üzerine Yılmaz, Çaykur’ da yaşanan sendika savaşlarında Çaykur’ un tarafsız kalması gerektiğini vurgulayarak, “Bana Rizeli hemşerilerimden Çaykur genel Müdürlüğünün Çaykur’ daki sendika savaşında tarafsız kalmadığı hatta işçilere baskı yapıldığı şeklinde istihbaratlar geliyor. Bunlarda gösteriyor ki bu hükümet çayın ve Çaykur’ un sorunları çözmede aciz kalmasıdır. Çaykur’ da yaşanan sendika savaşında AKP yöneticilerinin işçilere tehdit mesajları göndermesi siyasi etik açısından doğru değildir. Bunlar Çaykur’ da olmaması gereken olaylardır. Rize küçük bir ildir. Her gün bir bir yüzünü görenler yarın pişman olmayacakları hareketlerden uzak kalmaları mecburdur” dedi.

Rize Bağımsız milletvekili Mesut yılmaz, Türkiye’de bir siyasi boşluğun var olduğunu belirterek,  “AKP seçimlerde verdiği sözleri tutmadığı görülmüştür. Bu nedenle ülkemizde bir siyasi boşluk doğmuştur. Uzun bir süredir, bu boşluğu doldurmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim siyasi hareketimiz 1983 yılında kurulan ANAP’ a benzeyecek bir model üzerinde olacaktır. Bu modelden ayrılan kısmı ise her siyasi düşüncenin parti içinde bir lideri olacağıdır. Bu Japonya’ da uygulanan ve başarılı olan bir sistemdir. Dünya bu hareketi Japon modeli olarak tanımaktadır. Her siyasi düşüncenin parti içerisinde bir lideri olması o liderlerin de parti genel başkanına bağlı olması, o partide lider sultasının önüne geçer” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ