Mustafa BAYRAK

Eski başbakan Mesut Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşı etkilerken siyasilerin birbirleriyle sataşmasını doğru bulmuyorum. Bu seçimlerde AKP nin oy kaybedeceğini ancak yine de birinci parti olacağını düşünüyorum. Seçimlerden sonra yeni bir anlayış ile vatandaşın karşısına çıkacağız” dedi.

Bağımsız Rize milletvekili Mesut Yılmaz, ANAP Rize Belediye Başkan adayı Kenan Bıyık’a destek için geldiği Rize’de gazetecilerin seçimle ilgili sorularını yanıtladı.

Eski başbakan ve ANAP genel başkanı Mesut Yılmaz ANAP adaylarına destek vermek için geldiği Rize de kuyumcular sokağı ile Atatürk caddesinde vatandaşların sorunlarını dinlerken büyük bir ilgi gördü. Yılmaz sokakta kemence çalan bir gencin yanına gittiğinde kemence yi susturması üzerine Yılmaz” İşi biliyorsun” diyerek 50 TL verdi. Ardından esnaf ziyaretlerine devam eden Yılmaz bir iş yerinde vatandaşın Ovit tüneli ile ilgili soru sorması üzerine “ Sanırım 2–3 yıl daha tünele başlamazlar, bunların işi bol bol konuşmak, vatandaşla ilgilenen yok” dedi.

 

 

Eski ANAP il başkanı Arif Kopuz un ofisinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Eski Başbakan Mesut Yılmaz, AKP’ nin son seçimde aldığı oyun çok altında oy alacağını belirterek, “Yüzde kaç oy alacağını tespit edemem. Ama son seçimde aldığı oyun çok altında oy alacak. Bu seçim neticelerini göreceğim, ondan sonra parti kurmayla ilgili açıklama yapacağım. Bizim çalışmalarımız aylardan beri devam ediyor. Bu konuda kamuoyunun talebini de bu seçimde görmemiz gerekiyor. Ondan sonra tavrımızı ortaya koyacağız” dedi.

29 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olduğunu belirten Bağımsız Rize milletvekili mesut Yılmaz, “Netice itibariyle yerel yöneticilerin seçileceği seçimdir. Bu nedenle seçim kampanyasını bu şekilde sürdürüyoruz. Türkiye’ nin bu kadar büyük kriz yaşadığı bir dönemde gerek iktidar olsun, gerekse muhalefet olsun yerel seçimlere bu kadar masraf etmesini, birbirleriyle atışmalarını yadırgıyorum. Aslında yerel seçimler tamamen bir yerel seçim havasında yürütülmesi ve iktidarıyla muhalefetiyle Türkiye’ nin bu ekonomik krizden en az zararla çıkması için bir konsensüse ihtiyaç var. Maalesef siyasi partiler bu havadan uzak gözüküyorlar. Biz her halukarda Rize’ de kampanyamızı bu şekilde yürüteceğiz. Elbette ülkede dile getirilmesi gereken şeyler var ama bu seçimde bunların dile getirilmesini doğru bulmuyorum” dedi.

Bağımsız milletvekili olduğum için hiçbir adayı desteklememeli gerekir şeklindeki eleştirileri de kabul etmeyen Yılmaz, “bağımsız milletvekili olmak tarafsız olmayı gerektirmez. Bilakis benim görevim bütün hemşerilerime gönül rahatlığıyla oy kullanacağı bir alternatif sunmaktır. Rize merkezde Çayeli ve Ardeşen’ de onlara geçmişte birlikte hareket ettiğimiz, siyaset yaptığımız, belediyelerde başarılı olacağına inandığımız arkadaşlarımı aday olarak tavsiye ettim. Bunların başarısı için elimden gelen çabayı gösteriyorum. Tabi ki takdir seçmene aittir. Bizim iktidar partisi gibi baskı yapabilme veyahut ta seçmen iradesini başka yollarla ipotek altına alma gibi bir düşüncemiz yok. Biz sadece seçmenin vicdanına sesleniyoruz” dedi.

Bu seçimlerle ilgili bir tahmin yapmak istemediğini belirten Yılmaz, “Maalesef Türkiye’ nin büyük bir kesiminde bu seçimlerin seçmen iradesinin serbest tezahür edeceğini emin değilim. Seçmen iradesini saptıracak çeşitli faaliyetler var. Ayrıca iktidar parti, sinin bu seçimlerde devlet imkânlarını kendi lehinde kullandığı şeklinde çok ciddi iddialar var. AKP’ nin bu seçimlerde yine 1. parti olarak çıkacağını tahmin ediyorum. Ama geçen seçimdeki neticeden çok altında bir oy alacağına inanıyorum. Ben Rize’nin nabzını tutmaya çalışıyorum. Rizeli hemşerilerimin kendileri için en hayırlı adayı seçeceğine inanıyorum” dedi.

 

Ben Abdüllatif Şener ile hiç görüşmedim, sadece açıklamalarını basından takıp ediyorum. Türkiye’ de bir muhalefet boşluğu olduğu zaten kamuoyunun genel kanaatidir. Bir demokrasi için en büyük zaaf arkasında oy desteği olan siyasi iktidarın ülkeyi yönetecek beceriye ve kadroya sahip olmamasıdır. Bu durum o ülkeyi bir kaosa sürükler. Rejimi tehlikeye sokar. Şimdi Türkiye’de herkesin beklentisi bu iktidarın karşısına ülke yönetimini başarıyla üstlenebilecek çeşitli eğilimlerdeki seçmenleri çatısı altında birleştirebilecek bir merkez partisinin oluşmasıdır. Bu günkü muhalefet bu ihtiyaca cevap veremiyor. Eğer bu seçim sonuçları bu kanaati doğrularsa o zaman bu ihtiyaç daha da artacaktır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ