Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan`ın mitingi öncesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden öğretmen Metin Lokumcu`nun Hopa`daki mezarını ziyaret etti.
Ardından Rize`ye geçerek, göstericilerin attığı taşın başına isabet etmesi sonucu otobüsün üzerinden asfalta zemine düşerek ağır yaralanan ve Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi gören koruma polisi Servet Erkan`ı ziyarete gitti. Hastanede yaralı polis memurunun babası Sinan Erkan ile Kılıçdaroğlu arasında çarpıcı diyalogların geçtiği belirtildi.

Yaralı polisin odasına girmesine enfeksiyon riski nedeniyle izin verilmeyen Kılıçdaroğlu, Başhekim Doç Dr. Hasan Türüt ile görüşerek Servet Erkan`ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Baba Sinan Erkan`ın verdiği bilgiye göre, başhekimin odasından basın mensupları çıkartıldıktan sonra yaralı polisin babası odaya getirildi.

Kılıçdaroğlu, babaya `geçmiş olsun` dedikten sonra polise taş gelmediğini ve otobüsün hareket etmesi nedeniyle düşmüş olabileceğini söyledi.

Bu sözler üzerine baba Sinan Erkan, Kılıçdaroğlu`na tepki göstererek, 'Yaptığınız açıklamalar çok kırıcıydı. Siz hastanede olanları bilmiyorsunuz. Oğlum yaralı olarak hastaneye getirildiğinde göstericiler hastaneyi ablukaya almış. Yaralı için getirilen helikoptere götürülememiş. Hastayı alıp helikoptere götürmek için Başbakanlık korumaları havaya ateş açmışlar ve oğlum gelen helikoptere konularak sevk edilebilmiş' dedi.

Kılıçdaroğlu, tepki karşısında sessiz kalınca, baba Erkan, 'Bunları bilmiyorsunuz. ' dedi. Kılıçdaroğlu da Erkan`ın anlattığı olayları bilmediğini doğrulayınca, Sinan Erkan, kendisinden çıkıp dışarıdaki gazeteciler aracılığıyla kamuoyuna konuyu açıklamasını talep etti.

Kılıçdaroğlu, 'Tamam' dedikten sonra ziyaret bitti. Ancak Kılıçdaroğlu, kapıda bekleyen gazetecilere yaralı polis memurunun sağlığı hakkında bilgi vermekle yetindi, baba ile aralarında geçen diyaloğa değinmedi
Editör: HABER MERKEZİ