12 Haziran seçimleri öncesi CHP’den 1. sıra Rize Milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Kenan Bıyık, Mesut Yılmaz’a Rize’ye gelip kendisine destek vermemesinden ötürü sitemde bulundu.

Bıyık, 'Ben Sayın Mesut Yılmaz ile 25 sene birlikte siyaset yaptım. 25 yıl boyunca da kendisinin her konuda yanında oldum. İsterdim ki Mesut Bey de bu seçimde benim yanımda olsun. Ama gelemedi' dedi.

YILMAZ’IN YANIMDA OLMASINI İSTERDİM

Bıyık, 'Sayın Mesut Yılmaz Rize’ye gelseydi benim için çok iyi, çok daha farklı olabilirdi. Zira kendisinin Rize’de sevenleri ve ağırlığı çok. Ben Sayın Mesut Yılmaz ile 25 sene birlikte siyaset yaptım. 25 yıl boyunca kendisinin her konuda yanında oldum. İsterdim ki Mesut Bey de bu seçimde benim yanımda olsun. Bunu gerçekten isterdim. Rize’ye gelip bana destek vermesini bekledim. Ama yoğundu rahatsızlandı gelemedi. Ne olursa olsun kendisine hiçbir zaman kırgın da değilim. Mesut Bey’i manevi kuvvet olarak her zaman yanımda hissederim' ifadelerine yer verdi.

Rize’de 35 bin ile 40 bin arasında bir oy beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden Bıyık, 'Olaya soğukkanlı yaklaştık. Siyasetçinin görevi her sonuca saygılı olmaktır. Biz de sonuca saygılı olduk. Oy veren vermeyen herkese teşekkür ettim. Pazartesi günü de ilçeleri ziyaret edeceğim. Çünkü Fındıklı, Pazar, Ardeşen bize çok büyük destek verdi. O ilçelere teşekkür ziyaretine gideceğim. Sonuca saygılıyım' dedi.

MESUT YILMAZ ENGEL OLAMADI

Seçim öncesi Mesut Yılmaz’a yakın isimlerin AK Parti’nin yemeğine katılmasıyla ilgili olarak ise Kenan Bıyık net konuştu.

Bıyık, 'Mesut Bey’in haberi olmadan onlar hiçbir şey yapmazlar. Çünkü çok yakın çalışma arkadaşlarıdır. Yani Rize’ye gelip o organizasyonu yapmalarına Mesut Bey engel olamamış gibi gözüküyor. Mesut Bey onlara ‘gitmeyin’ demiştir ama onlar yine gelmiştir. Zira hepsinin menfaati var. Hükümetle, devletle iş yapıyorlar' şeklinde konuştu

 

 


 

 
Editör: HABER MERKEZİ