29 Mart 2009 da yapılacak olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) nden Çayeli Belediye başkan aday adayı olan O. Cem Kazmaz, adaylığı ile ilgili ilk kez sitemize konuştu.

O. Cem Kazmaz kimdir?

1961 doğumlu olan O. Cem Kazmaz, Çayeli’nin köklü ailelerinden Kazmazlar’a mensup olup, Avukat ve Araştırmacı-Yazar Süleyman Kazmaz’ın oğludur. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji bünyesinde 1978 mezunu olarak tamamladıktan sonra Almanya Hannover Teknik Üniversitesi'nden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak 1986 yılında mezun olmuş, müteakiben Braunschweig Teknik Üniversitesi'nde İşletme Master'ı yapmıştır. Askerlik Hizmetini tamamladıktan sonra çeşitli NATO Projelerinde Müşavir Mühendis olarak çalışmıştır. 1989 yılından itibaren kurucu ortağı olduğu şirkette yönetici olarak faaliyet göstermektedir. Şirketi şu ana kadar yurdun çeşitli köşelerinde dörtyüzü aşkın irili ufaklı Belediye için yediyüzü aşkın projeyi başarı ile tamamlamış bulunmaktadır. Bu bakımdan belediye faaliyetleri alanında özellikle uzmanlaşmış bir yapıya sahiptir.

Ayrıca kendisi Mart/2001 tarihinde yapılan Genel Kurulda TED Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş ve Mart/2002 Tarihinde de TED Yönetim Kurulunca TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştır. Halen bu görevleri de yürütmekte olan Kazmaz evli ve bir çocuk babasıdır. Çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Siyasi alanda milliyetçi muhafazakar bir görüşe sahiptir, 1976 yılında henüz Lise 1 öğrencisi iken gönül verdiği ülkücü hareketin içinde yer almış, Atatürk ilke ve inkilaplarının yılmaz bir savunucusu olmuştur.

Ne düşünüyorum?

Çayeli bizim ailemiz için baba ocağından öte bir ata yurdu ve orada tüten bir bacamızın olması gereken yurt köşesidir. Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve uçurumun adeta kenarına getirilmişcesine gerek ekonomik, gerek yapısal anlamda maruz bırakıldığı çöküntü, özellikle gençlerimizden başlanarak milletimizin temel yapı taşı olan Türklük Bilincinin ortadan kaldırılması ve bizi amaçsız, dirençsiz bir toplum haline getirerek yeni bir Sevr yaratma, Cumhuriyetin bütün kazanımlarını ortadan kaldırma çabalarının olağanüstü boyutlara ulaştığı, bir kaç yıl öncesine kadar aklımızdan bile geçmiyecek şehit kanlarıyla sulanmış vatan toptaklarında şanlı bayrağımızın taşınmasının bir linç girişimi, araç yakılması ile sonuçlanmasının günlük sıradan olaylar haline geldiği, basının bunları kanıksamışcasına önemsiz haberler gibi verdiği bir ortamda 29 Mart Yerel Seçimlerinin sadece bir Belediye, İl Genel Meclisi seçiminden çok öte belki de milletimizin silkinmesi, uyanması için son fırsatlardan biri olduğuna inanıyorum. Bu bakımdan memleketimde bana herhangi bir görev düşmesi, ortak bir amaç için hizmet fırsatının ortaya çıkması durumunda bunu seve seve üstlenmeye hazır olduğumu bildirmek istiyorum.

Editör: HABER MERKEZİ