AKP İl başkanı Hasan Karal öncelikle Rize’nin menfaatlerini düşünerek tüm siyası parti ve sivil toplum örgütleri ile el ele vereceklerini söyleyerek”  Rize de işsizlik sorunu beni üzen konuların başında yer almakta. İlimizin sorunlarına hep birlikte el atacağız” dedi.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan 3 olağan kongrede yeni il başkanlığına seçilen Hasan Karal ve yönetim kurulu Yakamoz restoran da basın karşısına çıktı.

Yakamoz restoran da yeni yönetim kurulu ile basın karşısına geçen AKP il başkanı Hasan Karal kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada ”Uzun süredir özlenen siyası tabloyu oluşturduk. İlimizin daha çağdaş ve daha huzurlu bir kent olması için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardı. Çıktığımız bu yolda Başbakanın güveninden daha çok yararlanmak amacındayız. Geçmişte bazı sıkıntılar vardı. Geçmişten ders alarak hata yapmamaya özen göstereceğiz. İyi bir yönetim oluşturduğumuzu sanıyorum, Rize de siyaset yapmak kolay değil. Bizler iyisini yapmak, daha çok vatandaşımızın güvenini sağlamak için buradayız. Partimizi final havasına taşımak istiyoruz. Kimseyi partimizden saf dışı bırakmak istemiyoruz, kimseyle küs veya dargın olmak niyetinde değiliz. Herkesi kucaklamak, herkesin sorunlarına eğilmek, kardeşlik duyguları yaşatmak istiyoruz. Rize kamuoyunu siyası birliktelikle toplumsal diyalog kurmak istiyoruz. Birçok ilin halkın menfaatleri için ortak hareket ettiği yerde bizim de ilimiz ve insanlarımız için ortak hareket etmek zorundayız. Kişisel çekişmelere girmeyeceğiz. Bunları ortadan kaldıracağız. Amacımız çocuklarımıza ve torunlarımıza güzel bir Rize bırakmak olacak” dedi.

Karal Rize de en önemli sorunun işsizlik sorunu olduğunu söyleyerek ”En çok muhatap olduğum konu işsizlik konusu. 316 bin nüfuslu ilimizde 5 bin dolayında işsiz var. Amacımız ilimize daha çok yatırım getirmek amacındayız. Organize sanayi ve Ovit tüneli bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.

MUSTAFA BAYRAK/RİZE

Editör: HABER MERKEZİ