AK Parti’nin yarın yapılması planlanan Ankara İl Kongresi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ertelendi. Kongre tarihi olarak 19 Temmuz günü öne çıktı, ancak henüz kesinleşmedi.

Başbakan Erdoğan’ın yoğun programları nedeniyle AK Parti Ankara Milletvekilleri ile bir araya gelip değerlendirme yapamaması kongrenin ertelenmesinde etkili oldu. Kongrenin ertelenmesinde, aday bolluğunun da etkili olduğu ifade ediliyor. AK Parti’de Ankara il başkanlığı için AK Parti kurucularından Rizeli hemşerimiz İsmail Safi, 22 Temmuz’da milletvekili adayı olan Emrullah İşler, RP eski il başkanı Mehmet Tellioğlu, Mamak Belediye Başkan aday adayı Murat Köse, kongrede il başkanlığı için adı geçen isimler arasında yer alıyor.

ANKARA'DA TEK ADAY İMKANSIZ GİBİ
AK Parti'nin Ankara İl Kongresi için tüm hazırlıklar yapılmışken, Genel Merkez tarafından verilen erteleme kararı bir anda tüm planları alt-üst etti. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun programı nedeniyle 4 Temmuz'dan 19 Temmuz'a ertelenen Ankara İl Kongresi öncesi, cafesiyaset'in edindiği önemli bilgilere göre kongrede 'tek aday'ın olması zor gözüküyor.

ERDOĞAN İKNA EDEMEDİ
Bazı adayların geri çekilmesi veya kongreye tek adayla girilmesi için Başbakan Erdoğan'ın Genel Merkez'de milletvekilleri ve bazı bakanlarla yaptığı görüşmede mütabakat sağlanamadı. Durum böyle olunca kongre mecburi bir şekilde ertelenmek zorunda kaldı.

BİLBOARDLAR BİLE HAZIRDI
Oysa ki, 4 Temmuz'da yapılması planlanan kongrenin tarihi bilboardlarla duyurulmuş hatta davetiyeler basılmış, davetlilere gönderilmişti. Ertelenen kongrenin yeni tarihini duyurmak için de eski bilboardlardaki tarihin üzerine stickerlarla yeni tarih yapıştırılarak ilan edilmiş oldu.

Bu durumun ortaya çıkmasından sonra, ilk defa bir il kongresinde, 18 günlük bir duyuru bilboardlarda kalmış olacak.

ANKARA'DA TEK ADAY ZOR
Milletvekilleri ve bazı bakanlar bu kongre öncesi farklı kişileri destekliyor. AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, daha önce Genel Merkez tarafından Nurettin Akman'ın yerine atanan Halis Bilge'nin karşısında Murat Köse'yi desteklemişti. Koca, bu dönemde de yine Köse'yi destekleyerek, Köse'nin liste hazırlaması konusunda yardımcı olacağı iddia ediliyor.

FARUK KOCA SIKI ÇALIŞIYOR
Koca, Başbakan Erdoğan'ın şu anda Ankara'da oturduğu evin sahibi ve komşusu... Başbakan'a bu kadar yakın olan Koca'nın Köse ile ilgili kulis çalışmalarını çok sıkı yürüttüğü cafesiyaset'e gelen bilgiler arasında...

Bu arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ise, mevcut başkan Halis Bilge'yi destekliyor...

Böyle bir tablo karşısında bakan ve milletvekillerinin de birbiriyle yarışacağı bu kongrede adı geçen bir diğer isim ise Hüseyin Gökalp... Gökalp'a en büyük destek Ankara'da merkez dışı kalan ilçe teşkilatlarından...

GÖKÇEK'İN SESSİZLİĞİ KORKUTUYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın en sessiz ismi olarak dikkat çekiyor.

Gökçek'in ertelen kongre öncesi kulislerden uzak durmak için yurt dışına çıktığı ve dün yurda döndüğü belirtilirken 19 Temmuz'daki kongre öncesi kararsız kaldığı iddia ediliyor.

Gökçek'in 29 Mart'ta yapılan yerel seçimler öncesi kendisine büyük destek veren Halis Bilge'ye karşı tavır sergilediği ve ahde vefa örneği göstermediği parti içinde konuşuluyor.

Editör: HABER MERKEZİ