Dilek ASLAN

AK Parti ilçe başkanları Mayıs ayı toplantısı il parti binasındaki toplantı salonunda il başkanı Yılmaz Katmer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda geçen aydaki çalışmaların değerlemesi ve gelecek aydaki yapılacak çalışmaların planlanması görüşüldü. Toplantıya il yürütme kurulu üyeleri de katıldı. 

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından il başkanı Yılmaz Katmer toplantının gündemi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Katmer açıklamasında “Her ay yapmış olduğumuz ilçe başkanları toplantılarının Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdik. Toplantıda geçen bir ayımızı değerlendirip gelecek ay yapılacak olan çalışmalarımızın plan ve programlarını yaptık. Özellikle ilçe ve belde ana kademe 3. olağan kongre takvimimiz devam ediyor. Gündoğdu ve 12 ilçemizin delege seçim çalışmaları 10 Haziran itibariyle tamamlanacak. Bu teşkilatların seçimlerini yaparken AK Parti’ye uygun herkesi kucaklayan kişilerle teşkilatlarımızı oluşturacağız. Buna bağlantılı olarak bu teşkilatlarımızda görev alacak arkadaşlarımız daha öncede ifade ettiğimiz gibi belediye başkanı, il genel meclis ve belediye meclislerine aday olamayacaklar. Bu kuralı göz önüne alarak teşkilatlarımızı oluşturacağız. İsteğimiz AK Parti’ye ve Başbakanımıza gönül veren kişileri bu ailenin içerisine alarak, sadece oy vererek değil bizzat zaman harcayarak Başbakanımıza katkı sağlamak adına bütün bu sevdalı kişileri aramıza görmek arzusundayız” dedi.

Katmer partiye yapılan üye konusuna da değinerek “ Rize’mizde 38 bin üyemiz var. Bu üyelerimiz E- Teşkilat olarak adlandırdığımız, elektronik teşkilat sistemiyle Genel Merkezimizde kayıtlıdır. Türkiye Cumhuriyetinde AK Parti’den başka hiçbir parti, elektronik ortamda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının programında kayıtlı üyesi yoktur. Genel Merkezimizin özellikle ilimizle ilgili üye çalışmalarımızda Türkiye birinciliğimiz devam etmektedir. Genel Başkanımızın, teşkilatımızın veya partimizin bir söylemini bir anda Rize’de 38 bin kişiye mesaj olarak göndermenin heyecanı olacak. Bu bağlamda teşkilatlarımızı tek yumruk halinde bir anda organize edebilmenin heyecanını yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ