Seçim bölgesi Rize'de çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, şehir merkezinde esnaf ziyaretleri yaptı. Yazıcı'nın esnaf ziyaretleri sırasında ilginç görüntüler oluştu. Yazıcı, ilk önce aç olduğunu söyleyen yaşlı bir kadına simit ikram etti. Simitçiye 50 TL veren Bakan Hayati Yazıcı, para üstü olan 40 TL'yi geri aldı. Yazıcı, daha sonra yanındakilerden yaşlı kadını bir lokantaya götürmelerini istedi. Yazıcı, bir haşlanmış mısır tezgahının önünde durarak mısır yedi ve çevresindekilere mısır ikram etti. Bu sırada bir vatandaş, yüksek sesle 'Bunlar GDO'lu değil. Bunların genetiği ile oynanmamış' diye bağırdı. Daha sonra bir dondurmacıya giren Bakan Yazıcı, tezgahın başına geçerek, 'Dondurmaya gel' diye bağırdı. Yazıcı, kendi elleri ile hazırladığı dondurmayı Çayeli ilçesinden hemşehrisi olan kişiye 10 TL karşılığında sattı.

 

  Esnaf ziyaretleri sırasında Yazıcı'nın önüne çıkan bir emekli, 'Bir tabak yemek 2 liraydı, 12 lira oldu. Tüp 12 liraydı, 70 lira oldu' diyerek tepkisini dile getirdi. Bakan Yazıcı, emekliye telefonu olup almadığını sordu. Emekli ise telefonu olmadığını ama tansiyonu olduğunu söyledi. 
  Bakan Yazıcı, kendi adına ÖSYM'ye gönderilen ve torpil istediği iddia edilen mailin failinin bulunması ile ilgili olarak da, konunun gündeminde olmadığını belirterek, 'Halk var, onların sorunları var. O konuyla ilgili bilgi alacağız. Gerek olursa yarın bu konuyla ilgili bir açıklama yapacağız. O adamın doğru bir adam olmadığı belli. Ya dolandırıcıdır, ya sahtekardır' dedi. 

 

Editör: HABER MERKEZİ