Mustafa BAYRAK

Eski içişleri Bakanı ve CHP İstanbul Milletvekili Güneş, Rize’de Düzenlenecek Olan ‘Halikarnas’ Galası ve ‘Mausoleion’ Kitabının Yazarı, CHP Rize Belediye Başkan Adayın Avukat Remzi Kazmaz’ın, İmza Gününe Katılacak. Aslen Rize’nin Salarha Bölgesinden Olan Güneş’in Program Öncesinde Salarha Bölgesine de Giderek Akrabalarını Ziyaret Edeceği Bildirildi.

Eski İçişleri Bakanlarından ve CHP İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş’in, Rize’de düzenlenen ‘Sanat ve Antik Tarih Buluşuyor’ adlı gala ve imza günü etkinliğine katılacağı bildirildi.

Aslen Rizeli olduğu ve Rize’nin Salarha bölgesindeki akraba ve dostlarını da ziyaret edeceği bildirilen Güneş, akşam da, ADD Rize Şubesi ve Yeni Viçe Gazetesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinliklerine katılacak.

Etkinlikler kapsamında, bir süre önce yapımı tamamlanan antik ‘Halikarnasos’ belgesel filminin galası ile baskısı bu ay tamamlanan ve Halikarnas Mozolesini anlatan ‘Mausoleion’ kitabının imza günü yapılacak. Etkinlikler kapsamında bu güne kadar gün yüzüne çıkmamış ve herhangi bir çalışma yapılmamış olan ‘Rize’nin Antik Tarihi’ne ilişkin bir de sunum gerçekleştirilecek.

Eski Bakan ve CHP Milletvekili Hasan Fehmi Güneş’in de bir konuşma yapacağı etkinlikler kapsamında, belgeselin yapımcı ve yönetmeni ve kitabın yazarı CHP Rize Belediye Başkan Adayı Av. Remzi Kazmaz de kitaplarını imzalayacak. Etkinlikte, yaşamını Rize’de sürdüren Rus asıllı müzisyen İrina Kınal Razumova da bir piyano resitali vererek, kendi müzik albümlerini imzalayacak.

Rize İ.Kahraman Kültür Merkezi’nde 25 Mart 2009 Çarşamba akşamı saat:18.30’da yapılacak olan ‘Gala ve İmza Gününde’ ayrıca, araştırmacı-gazeteci Ömer Şan, ‘Rize’nin Antik Tarihi’ne ilişkin bir de sunum gerçekleştirecek. Dünyaca ünlü ‘Altın Post Efsanesi’ni de içerisine alan ‘Kolkhis’in Gizli Bahçeleri’ başlığı ile gerçekleştirilecek sunum, bu güne kadar Rize’nin antik tarihine ilişkin ilk çalışma olma özelliğini taşıyor.

 

Editör: HABER MERKEZİ