Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez, Londra'da belediye otobüsünde görüntülendi. Cep telefonu ile çekilen görüntüde, Çömez'in bıyık bıraktığı gözlendi. 

İki katlı otobüslerin alt katında görülen Turhan Çömez'e eşlik eden biri güneş gözlüklü iki kişi görülüyor. Görüntülendiğinin farkında olmayan eski milletvekili, 211 nolu Victoria-Hammersmith hattı otobüsünde seyahat ediyor. Türk vatandaşın verdiği bilgiye göre Çömez'in yanındaki şahıslarda alışveriş paketleri de vardı. 

BURADAN ORAYA NASIL ZIPLAYABİLİRİZ? 
Görüntülerde, Turhan Çömez'in, yanındaki güneş gözlüğü takılı şahsa bir soru sorduğu ve yanındaki şahısın başını eğerek onayladığı dikkat çekiyor. Türk vatandaşın verdiği bilgiye göre, bıyık bıraktığı dikkat çeken Turhan Çömez, yanındaki şahıslara 'Buradan oraya nasıl zıplayabiliriz?' şeklinde bir soru soruyor. Bu da Çömez'in başka bir ülkeye geçebileceğine yönelik kafalarda soru işaretleri uyandırıyor. 

Görüntüyü cep telefonuyla çeken Türk vatandaşı, Londra'da yaşıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, Çömez'i daha uzun süre çekmek istediğini; ancak telefonunun dokunmatik özelliğinden dolayı görüntünün otomatik olarak durduğunu söyledi. Türk vatandaşı, kendisinin Fulham bölgesinde otobüsten indiğini; ancak Turhan Çömez ve beraberindekilerin otobüste yola devam ettiklerini, eski milletvekilini takip etmeyi ise maalesef düşünemediğini dile getirdi. 

FİRARİ OLARAK ARANIYOR 
AK Parti Balıkesir vekili Turhan Çömez, Ergenekon soruşturmasında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla firari olarak aranıyor. Çömez'in Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt ile Ankara Kavaklıdere Tenis Kulübü'ndeki buluşmaları da basına yansımıştı. Bu görüşme, Paksüt'ün 'dinleniyorum' şeklindeki ifadelerinin gölgesinde kalmıştı. Söz konusu buluşmanın ardından Çömez'in CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmesi de dikkat çekmişti. 

Eski vekil Çömez'in Anayasa Mahkemesi üyeleriyle kapatma davasıyla ilgili telefon görüşmeleri de ortaya çıkmıştı. Bu konuşmalar nedeniyle Ferda Paksüt sorgulanmıştı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde özel kalem müdürü olan Çömez, 2002 seçimlerinde Balıkesir vekili olarak Meclis'e girdi. AK Parti'nin icraatlarına yönelik eleştirel bir tavır sergileyen Çömez, bu sebeple bazı medya gruplarının ilgi odağı olmuştu. 2007 erken genel seçimlerinde tekrar vekil adayı olarak gösterilmeyen Çömez, AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu'nca, partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle ihraç edilmişti. (internethaber)


Editör: HABER MERKEZİ