Başbakan Erdoğan, kendisi ve Deniz Feneri hakkında son günlerde yapılan haberlerin nedeni açıkladı. Başbakan'a göre, son günlerde ard arda gelen haberlerin nedeni, Aydın Doğan'ın Hilton arazisine rezidans yapmak için izin alamamış oluşu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da partisinin Güngören ilçe kongresine katıldı. Kongrede gündeme ilişkin konulara değinerek bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, hakkında yayınlanan haberlerdeki iddialar üzerine sert açıklamalarda bulundu. 

'İSPATLAMAZSANIZ...' 
Erdoğan, Doğan Grubu'nun yayınladığı bu haberleri ispatlaması gerektiğini ifade ederken, 'Buradan Aydın Doğan'a sesleniyorum. Eğer bu iddiaları ispat edememişsen senin ahlaki değerlerden nasibini almadığını biliriz' dedi. Başbakan, 'Bu tür çamurları sen kabul edebilirsin ama biz kabul edemeyiz' diye konuştu. 

'BEN SENİN BİLDİĞİN BAŞBAKANLARDAN DEĞİLİM' 
Başbakan Erdoğan, 'Ben senin bildiğin başbakanlardan değilim. Eski başbakanlarla masaya oturup pazarlık yapmış olabilirsin. Ama ben o eski başbakanlardan değilim. Ben masaya oturmadım. Pazarlık masasına oturmadım' dedi. 

'HABERLERİN NEDENİ HİLTON ARAZİSİ' 

Deniz Feneri Derneği olayının son günlerde Doğan Medya Grubu'nun tüm yayınlarında gündeme getirilmesi ve adının da bu olaya karıştırılmasına sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, 'Tüm bunların arkasında ne var biliyor musunuz? İşte açıklıyorum. Hilton var, Hilton arazisi var. Hilton'da istedikleri tadilatı yapamaması var' şeklinde konuştu. Erdoğan, konuşmasının sonunda 'Vurdukça, güçleniyoruz, onlar iftira attıkça güçleniyoruz' dedi. 

HİLTON OLAYI NEDİR? 
Doğan Grubu, Şişli'de sahibi olduğu Hilton Oteli'nin SİT alanı olan arazisine rezidans yapmak için imar izni almak için yıllardır mücadele veriyor. İstanbul II. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 11 Nisan'da aldığı kararla, bölgeyi SİT alanı ilan etmiş, Hilton Otel Binası'nı da taşınmaz kültür varlığı olarak tescil etmişti. Bu kararla uzmanlar, hem otel binasına hem de araziye bir çivinin bile çakılamayacağını ifade ediyor. 

ŞİŞLİ'DEN İZİN ALDI BÜYÜKŞEHİR'E TAKILDI 
Doğan Grubu, 43 bin metrekare olan kapalı inşaat alanını 240 bin metrekareye çıkarmak için, 3 milyar dolarlık rezidans projesi hazırladı. Doğan'ın talebi, Şişli Belediye Meclisi'nce kabul edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğan'ın dosyasının ayrılmasını istedi ve bu değişikliğe izin vermedi. 

HİLTON'U EMEKLİ SANDIĞI'NDAN ALDI 
Doğan, Emekli Sandığı'na ait olan Hilton Oteli arazisini 2005 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca yapılan ihaleye katılarak 255 milyon dolara almıştı. Ardından da 63 dönümlük arsada 0.7 olan emsalin 2.7'ye çıkarılması için başvuruda bulunmuştu. Doğan ayrıca rezidans ve iş merkezi yapımına imkan veren ve otel-motel alanı olarak satılan Hilton Oteli arazisinin, 'turizm-konut-ticaret' alanına çevrilmesini talep etmişti. (ensonhaber) 



Editör: HABER MERKEZİ