Erdoğan seçim mitinglerine bugün Bayburt ve Gümüşhane'den start verecek. Meydanlardan birbirine yüklenecek AK Parti ve CHP liderlerinin yolu son dakikada programlarında bir değişiklik yapılmazsa 29 Mayıs'ta Sakarya'da kesişecek.

LİSTE DIŞI KALAN VEKİLLERLE YEMEK

Bugün Bayburt ve Gümüşhane'de vatandaşlara hitap ederek seçim mitinglerine start verecek Erdoğan, akşam da AK Parti Genel Merkezi'nde liste dışı bıraktığı 167 milletvekili ile yeniden adaylık başvurusu yapmayan 20 milletvekilini yemekte ağırlayacak. AK Parti lideri vekillerine, partiyle bağlarını koparmamaları tavsiyesinde bulunup, 'kimsenin açıkta bırakılmayacağı' sözü verip, seçim çalışmalarına etkin katılım ve desteklerini isteyecek.

ERDOĞAN'DAN 50 İLE MİTİNG HEDEFİ

Seçim propaganda dönemi boyunca 50 il'e gitmeyi planlayan Erdoğan, seçim bölgesi İstanbul'a ilçelere özel miting ve açılışlarla ayrı bir önem verecek. 24 Nisan'da Şile, Çekmeköy, Sancaktepe ve Beykoz'da miting yapacak Erdoğan, 29 Nisan'da ise Sultanbeyli'de toplu açılışlar gerçekleştirecek. Erdoğan yurt gezilerinden fırsat buldukça İstanbul'da etkinliklere katılacak.

Erdoğan'ın seçim mitingleri 30 Nisan'dan itibaren yoğunlaşacak. Hazırlanan taslak programdason dakikada bir değişiklik yapılmazsa, 30 Nisan'da Muş ve Iğdır'da miting yapacak Erdoğan, 1 Mayıs Pazar günü ise Sivas ve Malatya'da halka hitap edecek.

AK Parti lideri ardından 7 Mayıs'ta Düzce, 13 Mayıs'ta Manisa, 14 Mayıs'ta Rize, 18 Mayıs'ta Tokat ve Çorum, 22 Mayıs'ta Bursa ve Kocaeli, 25 Mayıs'ta Kırıkkale ve Nevşehir, 26 Mayıs'ta da Aksaray ve Niğde mitingleriyle vatandaşa seslenecek.

Erdoğan, Adnan Menderes'i idama götüren 27 Mayıs 1960 ihtilanin yıldönümünde ise Menderes'in memleketi Aydın'da miting yapacak.

SAKARYA'DA MEYDAN MUHAREBESİ

29 Mayıs'ta ise Sakarya 'meydan muharebesi'ne tanıklık edecek. Son dakikada değişiklik yapılmazsa Sakarya şehir meydanı öğlen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğleden sonra ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayacak. Sakaryalılar böylece bir anlamda 'Sakarya meydan muharebisine' tanıklık edecek.

Erdoğan Haziran ayında da mitinglerini sürdürecek. 2 Haziran'da Isparta mitingini gerçekleştirecek Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim mitinglerine start vereceği Samsun'da ise 3 Haziran'da halka hitap edecek.
Editör: HABER MERKEZİ