Mustafa BAYRAK

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Karadeniz gezisi kapsamında, beraberindeki Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayar, Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mustafa Vural ile partisinin Rize il başkanlığının açılışını yaptı.

Sezer, burada yaptığı açıklamada, 21. yüzyılda Türkiye'nin henüz hak ettiği kalkınmışlık, gelişmişlik seviyesini yakalayamadığını belirterek, ''Türkiye iyi yönetilmiyor. Halkımız, kötü, beceriksiz, bilgisiz yöneticiler elinde hak etmediği bir yönetimle karşı karşıya'' dedi.

Milletin işsizlikle boğuştuğunu, eğitimle ilgili sorunların her geçen gün arttığını ileri süren Sezer, ''Dünyanın en geniş genç nüfusuna sahip ülkeyiz. Ama gençlerimiz, dünyanın en mesleksiz insanları olarak bu yöneticilerin elinde kötü yönetiliyor. Oysa bu kadar genç nüfusa sahip bir ülke büyük bir potansiyele sahip demektir. Bunu doğru kullanabilmenin yolu da tüm gençlere hak ettiği eğitimi vermekten, mesleksiz genç kalmamasından geçer'' diye konuştu.

 

Bugün siyasetin, önde gelen bazı siyasetçiler tarafından meslek olarak yapılır hale geldiğini, siyasetin yozlaştığını, kirletildiğini ileri süren Sezer, şunları söyledi:

''Bundan kurtulmayınca da çözüm yok. Tam tersine sorun üretiliyor. Bugün iktidar olanlar meydanı boş bulmuşlar, cehaletin verdiği cesaretle, baskıcı bir yönetimle toplumu sindirme yolunu seçmiş. Ana muhalefet partisi de ana muhalefet değil, 'ebedi muhalefet partisi' ve genel başkanı olmuş. İktidarın yarattığı olumsuzluklara karşı umut yaratması gerekenler umutsuzluk üretiyor. Bu iki beceriksiz yapı birbirini besliyor. AK Parti'nin yönetiminden halkın büyük çoğunluğu memnun değil. Ama karşısında Baykal'ı görünce 'ben AK Parti'de kalayım' diyor. Böylece millet umutsuzluğa itiliyor. İkisini de aşabilmek için, yeni bir alternatif ortaya koymak lazım. DSP Atatürk'ten aldığı ışık ve Ecevit felsefesi ile hem millete hizmet hem de çözüm üretmek üzere, projeleriyle bir yönetim anlayışı ortaya koyuyor.''

Zeki Sezer, bugün yardımlarla oy alma yolunun seçildiğini kaydederek, şöyle konuştu.''İnsanların yoksul, o yardımı alacak. Ama iktidar temsilcileri 'geçen yıl şu yerde 10 bin kişiye, bu yıl 40 bin kişiye yardım ettik' diyor. Demek ki oradaki yoksul artmış. Milleti yoksullaştırmakla övünen bir iktidara sahibiz. Tabiî ki yoksul vatandaşa devlet, sosyal devlet olmanın gereği yardım edecek. Ama burada DSP'nin vatandaşlık ödeneği projesi var. Kalkınmayı sağlayana kadar dar gelirli vatandaşlara yaşamasını sağlayacak ödeneği vereceğiz. 'Bunu yaptık' diye de övünmeyeceğiz. Herhalde AK Parti yardımları kendi bütçesinden yapmıyor.''

Sezer, Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın ''her şey güllük gülistanlık'' dediğini ifade ederek, ''Sayın Başbakan büyüklere masallar anlatırken herhalde kendi akraba çevresine bakarak bunu söylüyor. Oysa biz Türkiye'yi dolaşıyoruz. Milletin durumu söylediği gibi değil'' dedi.

Dış politikada da milletin boynunun bükük bırakıldığını savunan Sezer, şöyle dedi: ''Bakmayın sahte Davos kabadayılığına. Davos'ta sahte kabadayılık yaptı, ama aynı zamanda Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) eş başkanı olmakla övünüyor. BOP'un bölgemizi nereye götürdüğünü görüyoruz. Demek ki Davos, tanışıklı dövüştü. 'Irak işgal edilirken ve bundan bütün bölge olumsuz etkilenirken neredeydin' diye sorma hakkımız var.''

Türkiye'nin artık önünün açılması gerektiğini belirten Sezer, Türkiye'nin önünü sadece hizmet için siyaset yapan DSP’lilerin açacağını söyledi.

''Bu ülkenin vatanseverleri, temiz insanları ve DSP’lileri var. DSP güçlendikçe Türkiye'de halk, dünyada da Türkiye güçlenecek'' diyen Sezer, ''Şimdi inanç, köken, kültür üzerinden siyaset yapıyorlar. Üstelik bu ikisi birbiriyle bu konuda yarışıyor. Bu millet inancını, kültürünü yüzlerce yıldır bilir, yaşar. Bu milletin inancı üzerinde elinizi çekin. Bu millet Cumhuriyetini de, Atatürk’ünü de bilir. Siz işsizliğe, üretime çare bulun'' diye konuştu.

Sezer, daha sonra partisinin Rize Belediye Başkan adayı Asım Beşikçi ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Sezer, toplantının ardından il başkanlığı binasının önünde horon oynayan gençlerle bir süre horon oynadı.

Öte yandan İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılması planlanan toplantının, Sezer'in yoğun programı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ