F.Bahçe'li olan Başbakan Erdoğan, Kasımpaşa ve Ç.Rizespor'un küme düşmesiyle üzülürken, CHP lideri Baykal, G.Saray'ın şampiyonluğu ve Antalyaspor'un Süper Lig'e yükselmesiyle sevindi.

Meclis’te sık sık karşıya gelen AKP ve CHP’nin futboldaki yarışından CHP galip çıktı. Başbakan Erdoğan’ın taraftarı olduğu Fenerbahçe’nin şampiyonluğu CHP Lideri Baykal’ın maçlarını kaçırmamaya özen gösterdiği Galatasaray’a kaptırması, AKP kanadını üzdü.

Galatasaray'ın şampiyonluğunun ardından Meclis'te yapılan ilk grup toplantısında Başbakan Erdoğan, Süper Lige çıkması kesinleşen Antalyaspor ve Kocaelispor'u kutladı. Galatasaray'ı kutlamayan Erdoğan, Galatasaraylı milletvekillerinin 'Galatasaray' sesleri üzerine Erdoğan, Galatasaray'ı daha önce kutladığını söylemekle yetindi ve grup toplantısında kutlamamayı tercih etti. Erdoğan, Galatasaraylılara, 'Seyrantepe'yi unutmayın' diyerek espri yaparken aynı gün CHP Genel Başkanı Baykal grup toplantısına sarı kırmızı kravatıyla katıldı. Baykal, konuşmasına Galatasaray'ı kutlayarak başladı.

ERDOĞAN'IN FUTBOL ÜZÜNTÜSÜ

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yitirmesinin yanı sıra yine Turkcell Süper Lig’den küme düşen Kasımpaşa ve Rizespor da Başbakan Erdoğan’ın üzüntüsünü katladı. Partisi hakkındaki kapatma davası ve siyasi tartışmalar nedeniyle gerilen Erdoğan bu sezon futbolda da aradığını bulamadı. Erdoğan’ın, bütün takımları sezonu başarısızlıkla kapattı. Öte yandan, CHP Lideri Baykal ise bu sezon futbolda çifte mutluluk yaşadı.

Önce Galatasaray’ın şampiyonluğu kazanması daha sonra da Antalyaspor’un Turkcell Süper Lig’e yükselmesi Baykal’ın, geçen yılki talihsizliğini tersine döndürdü.

ÇANKAYA'DA EN SON SEZER SEVİNDİ

Bu yıl üzülenler arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de vardı. Çankaya Köşkü'nde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le başlayan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le devam eden Çankaya Köşkü'ndeki siyah-beyaz gelenek bu yıl da sevinemedi.

Cumhurbaşkanlarının tuttuğu takım olması nedeniyle 'zirvenin takımı' yakıştırması yapılan Beşiktaş, birçok nedenden dolayı şampiyonluk ipini göğüsleyemedi. İyi bir Beşiktaş taraftarı olarak bilinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisi için siyasi başarılarla dolu geride bıraktığı bir yılda, taraftarı olduğu Beşiktaş’ın son dakikada UEFA’ya katılmasıyla teselli buldu. Çankaya Köşkü'nde en son 2003 yılında Beşiktaş'ın şampiyon olması nedeniyle sevinen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer oldu.

BÜYÜKANIT SEZONU BURUK KAPATTI

Emekliliğine gün sayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu yitirmesi nedeniyle sezonu buruk kapattı. Beşiktaşlı olduğu bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu sezonu buruk kapatan isimlerden oldu. Beşiktaş’la üzülen Bahçeli, Adanaspor’un yükselme ligine çıkmasıyla teselli buldu. (guncel.net)

Editör: HABER MERKEZİ