Demokrat Parti'de Mesut Yılmaz-Hüsamettin Cindoruk kavgası alevlendi. Cindoruk'un 'Bana hukuk dersi mi veriyorsun?' diye terslediği Mesut Yılmaz'dan tokat gibi yanıt geldi: Ahlak dersi veriyorum...

Demokrat Parti'nin önümüzdeki Aralık ayındaki yapılacak olan kongresinde, Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un yerine kimin geleceği tartışmaların merkezine oturdu...

 

İddialara göre, Süleyman Demirel'i evinde ziyaret eden Mesut Yılmaz, Cindoruk ve yönetiminden şikayetçi oldu. Demirel ise Cindoruk'un yerine Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ı önerdi. Ancak Yılmaz'ın buna soğuk baktığı öğrenildi. ANAP'tan gelenlerin haksızlığa uğradığına dair eleştiriler de Yılmaz ile Cindoruk'u karşı karşıya getirdi. Sıkıntının daha önceki bir tartışmaya dayandığı vurgulanıyor. Cindoruk'un, 'Bana hukuk dersi mi veriyorsunuz?' diye sert çıktığı Yılmaz'ın, 'Ahlak dersi veriyorum.' dediği ileri sürülüyor.

 

Zaman Gazetesi'nden Ömer Şahin'in haberine göre DP'de kongre öncesi Ergenekon'dan yargılanan Haberal'ı genel başkan seçtirme projesi gündemde. Bu projeyi ilk dile getiren, Demirel ve Cindoruk'un yakınındaki isimlerden Orhan Keçeli oldu.



Demirel'in, Haberal ismini Mesut Yılmaz'a da ilettiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Süleyman Demirel'i evinde ziyaret eden Yılmaz, Cindoruk ve yönetiminden şikâyetçi oldu. Demirel, bu eleştiri karşısında Cindoruk'un geçici olduğunu söyleyerek, 'Mehmet Haberal'ı düşünün.' dedi. Yılmaz'ın bu düşünceyi DP'deki arkadaşlarıyla paylaştığı ve projeye sıcak bakmadığı kaydediliyor. Haberal'a alternatif olarak yeni bir isim daha gündemde. DP lideri Cindoruk'la birlikte Ufuk Söylemez, Özden Özbilun gibi DTP kökenli isimlerin halen parti yönetiminde yer alan Prof. Dr. Cem Kılıç ismi üzerinde çalıştığı gelen bilgiler arasında.

 

DP ile birleşen ANAP kökenlilerin memnuniyetsizliği de partide yaşanan tartışmaların önemli bir bölümünü oluşturuyor. ANAP'tan gelenler, birleşme protokolüne uyulmadığını ve kendilerine verilen sözün tutulmadığını öne sürüyor. Mesut Yılmaz'ın bu konuda Hüsamettin Cindoruk ile haziran ayındaki olağanüstü kongre öncesinde Kızılcahamam'da yapılan toplantıda kavga ettiği de ileri sürülüyor. Yılmaz'ın, 'Yalan söylüyorsunuz. Sözünüzü tutmuyorsunuz.' diye eleştirdiği Cindoruk'tan 'Bana hukuk dersi mi veriyorsunuz?' karşılığını aldığı öğrenildi. Cindoruk'un bu sözlerine, 'Size hukuk değil, ahlak dersi veriyorum.' diyerek sert cevap veren Yılmaz'ın o tarihten itibaren DP ile ilişkilerini dondurduğu da ifade ediliyor.

Editör: HABER MERKEZİ