DYP'nin kurucularından, DP Genel Başkan Vekili Turhan Güven, Tansu Çiller'in dönüş tarihini Tercüman'a açıkladı.

Partiye ve şahsına Çiller'in geri dönmesi yönünde çok sayıda faks, mektup ve elektronik posta geldiğini söyleyen Güven, Tansu Çiller'in siyasete geri dönmesi için tabanın büyük bir baskı yaptığını belirtti. Güven, Çiller'in üç ay içinde Kırat'a tekrar bineceğini açıkladı. 'Çiller sorumluluktan kaçmaz' diyen Güven, 'Sayın Çiller bir liderdir ve genel başkanlarla liderleri ayırmak lâzımdır' ifadesini kullandı. Güven, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun da Çiller'in geri dönüşüne karşı sorun çıkartmayacağını belirtti.

Soylu görev adamı, Çiller ise lider

Güven, 'Tansu Çiller'in partinin başına dönmek gibi bir vebali var. Çiller, 'Siyaset cesur insanların işidir' der... Milletin beklemeye tahammülü kalmamıştır' dedi. Güven, şunları söyledi: 'Sayın Süleyman Soylu, bir görev adamıdır. Aldığı görevi yerine getirmektedir ama milletin de beklemeye tahammülü kalmamıştır. Siyasette karizma çok önemlidir. Siyasetçiler kolay yetişmiyor. Türkiye'nin geleceğinde genç arkadaşlarımız olacaktır ama bugün Tansu Çiller vardır. Lider Çiller'dir. Bu genç arkadaşlarımızla birlikte gelecek günlere sahip çıkmalıyız. Sayın Çiller, 'Geleceğim ama bu zamanı bana bırakın' diyor. Bana kalırsa bir hafta içinde dönmelidir, çünkü zaman tükeniyor.'

'Çiller'e büyük haksızlık yapıldı'

Siyasetin bir ekip işi olduğunu vurgulayan Güven, 'Türk siyasetinden beklentimiz, merkez sağın en önemli temsilcisi olan DP ile yeniden başarıyı yakalayabilmektir' dedi. Çiller'e 2002 seçimleri sonrasında büyük haksızlık yapıldığını ileri süren Güven, DYP'nin Çiller sonrasındaki 5 yıllık sürede bir sıçrama yapamadığını, aksine eridiğini vurguladı.
Editör: HABER MERKEZİ