Sevgili okurlarım; 
Kongreler topluma ümit ve cesaret vermek içindir. Bu bakımdan fikriyat önemlidir. Siyasi partiler, kongreleri ‘miting’ alanına çevirir, çünkü taban ve delegeler bunu ister. Bu nedenle Kongrelerde tezahürat önemsenir.

CHP’nin Kurultayı; 18 Aralık’ta yapılacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Parti Meclisini yeniden şekillendirecek. Bazılarının beklediği gibi CHP’de sen- ben kavgası olmayacak, kişisel hesaplar yapılmayacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu herkesi kucaklayacak. Tabana inecek,  halkın sesine kulak verecek, önce ‘Türkiye’, sonra ‘vatandaş’, ardından ‘partim’ ve en son ‘biz’ diyen ekibe yer verecek. Eski tecrübelerden istifade edecek, gençlere ve hanımlara yol açılacak.
Daha önceki yazımda belirtmiştim Kılıçdaroğlu altı ayda liderliği tescilleyip, herkese gösterdi. Halka sempatik gelen, yalan söylemeyen, tevazuu ile çağdaş bir lider portesini çiziyor. Her CHP’liden fedakârlık beklemesi, böyle bir dönemde kurultay kararı alması bunu gösteriyor.

Geçmişteki hatalardan ders alınacak, kişisel beklentiler askıya alınacak, dargınlıklar giderilecek ve 2011 seçimlerine tam kadro gidilecek. En önemlisi siyaset ve devlet adamı Deniz Baykal’ın tam desteği alınacak.
Karadeniz’de ne olacak?

Değerli okurlarım; 
Bu Kongrede ve 2011 seçimlerinde; Karadeniz bölgesi ne olur?(Samsun-Artvin arası) Ayrıntıları bilmeme rağmen detaylara inmeyeceğim. CHP içinde; yıllarca ilişkilerim devam eden yakın dostlarım vardır.

Bazılarını sevindirip, bazılarını üzmek istemiyorum. CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi Karadeniz Bölgesi’nde Genel Başkandan sonra tek söz sahibi olacak. 
Çünkü bölgedeki tüm il başkanları, delegeler ve partililer Hamzaçebi’nin sağduyusuna, adaletine ve samimiyetine inanıyor ve destek veriyor. Bölgedeki tüm CHP’lilerde; sen-ben hesabı yapmadan Hamzaçebi’nin arkasında durmalıdır. Türkiye’nin; Hamzaçabi gibi bir kaliteye ihtiyacı vardır.

Bölgemiz çok önemli

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Karadeniz’ ve Karadenizlilere çok önem verdiğini biliyorum. Vatandaş tarafından sevilen, geçmişinde hiç şaibeleri olmayan en iyi adayları çıkaracak. Bazı illerde ön seçim yapacak. Genel başkan Artvin’de iki, Trabzon’da en az üç, Rize’den bir(Eğer (Mesut Yılmaz aday olmasa),Giresun, Ordu ve Samsun’u ikiye katlamak istiyor ve önem veriyor.
Listeye kimlerin gireceği değil ama kimlerin giremeyeceğini biliyorum. Örneği; Trabzon’dan; kendisinden başka kimseyi CHP’li olarak kabul etmeyen, mangalda kül bırakmayan, insanlara tepeden bakan, en büyük CHP’li kendisinin olduğunu çevreye yayan muhterem zat listeye giremeyecek.
Her ne kadar Alevi kökenli dostlarımızı arayıp ‘beni kimse aramıyor, davet etmiyor, beni şunlarla tanıştır’ diyorsa da nafile. Kendisi ile ilgili dosyası Genel başkana gitti bile.

Hamzaçebi faktörü

Sevgili Okurlarım; CHP Grup Başkan vekili ve Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ile ilgili düşüncelerimi birkaç kez dile getirdim. Güzel özelliklerini, mütevazı yaşantısını, siyasetteki kalitesini, partideki gücünü size aktardım. Bu yazılarımdan dolayı  hiçbir okurumdan olumsuz mesaj almadım. Buda şunu gösteriyor; Hamzaçebi, her görüşteki tarafından takdir görüyor. 

Hemen belirteyim Karadenizli politikacılarının içince en mesafeli olduğum;(samimiyet bağlamında) kişi Sayın Hamzaçebi’dir. Tespitlerim öyle gelişi güzel, dostluğa dayalı yağ çekmek veya siyasetçiyi parlatmak amaçlı kesinlikle değildir.

Gazetecilik mesleğinde 30 yılımı dolduran, sürekli Sarı Basın Kartı alan, bu mesleğin en üst yönetiminde görev yapan birisi olarak yaptığım izlenimlerimdir. Televizyon ve Gazetelerin, bırakın muhabirlerini Ankara Temsilcileri ve Genel Yayın Yönetmenlerinin ya arkadaşı ya da üstatları konumundayım. Bu meslektaşlarımın de Hamzaçebi ile ilgili görüşleri de aynen benimki gibidir. Bakmayın siz; bazı nedenlerden dolayı yazamadıklarına.

Sonuç itibarıyla; iki dönem milletvekili olan Hamzaçebi; uzlaşmacı kimliği ile CHP’de hep denge adamı, ekonominin patronu olmuştur.
Sayın Hamzaçebi, bu Kongrede de güçlü çıkacak, yerini güçlendirecek, parti’nin beyin takimi olmaya devam edecek. Şimdiden başarılar diliyorum.
Editör: HABER MERKEZİ