Dilek ASLAN

Rize’nin Fındıklı ilçesinde belediye başkanlığı seçimi için Ruhan Kurdoğlu CHP’ den aday oldu. Kalabalık bir halk grubunun katıldığı Belediye Başkan adayı toplantısına CHP Rize İl Başkanı Mehmet Hikmet Aslankaya, CHP Fındıklı ilçe Başkanı Oktay Bıyıklı, Ardeşen ilçe Başkanı İmdat Mertoğlu katıldı.
 


Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, 29 Martta yapılacak seçimlerin sadece yerel seçim o0lmadığını iddia ederek, “Bu seçimler Türkiye’nin geleceğini tayın edecek seçimlerdir. Bu gün Rize’nin ve bu ilçenin en büyük sorunu çay ve fındıktır. Bu hükümet çay ve fındık için neler yaptığı ortadadır. Son bir yıl içerisinde Çaykur işçisini AKP’nin arka bahçesi Öz Gıda İş sendikasına geçirmek için uğraşan hükümet maalesef işçi kardeşlerimizi 3–4 yıl sürecek bir belirsizliğe itmiştir. Çaykur’ da yaşanan sıkıntının zararını mayıs ayından itibaren işçi arkadaşlarımız göreceklerdir. Bu sendika mücadelesinin altında AKP’nin Çaykur’ u çay kartellerine peşkeş çekme düşüncesi vardır” dedi.
 
 
 
Toplantıda konuşan CHP’nin Fındıklı belediye Başkan Adayı Ruhan Kurdoğlu, “Fındıklının son 4 yılda yaşadığı sıkıntı ortadadır. Bu sıkıntıları gidermek için arkadaşlarımızla yola çıktık. 29 Martta yapılacak seçim Fındıklı’ nın tekrar eski kimliğine kavuşması için bir fırsattır.. Biz böyle bir Fındıklı’ yi haketmiyoruz11 Martta Fındıklı’ nın kurtuluş günüdür. Bizde 29 Mart’ta ikinci kurtuluşu Fındıklı’ya yaşatacağız” dedi.


Editör: HABER MERKEZİ