Saadet Partisi Kendirli Belde Divan toplantısı İl Başkanı Cemil Çolak,  İl Müfettişi Metin Fazlıoğlu, Eski İl Başkanı Hasan Uzun, Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun ve Kendirli Belde Başkanı Kamil Kenan Gör’ün Katılımıyla yapıldı.

 

Divan toplantısında bir konuşma yapan İl Başkanı Cemil Çolak yerel ve ulusal gündemi değerlendirerek, gündeme dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

Hasan Karal’ın Açıklamasının Akılla İzahı Mümkün Değil  


Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal’ın yaptığı “Refah-Yol  iktidarı zamanında çaya verilen zammı geçtik” açıklamasını değerlendiren Saadet Partisi İl Başkanı Cemil Çolak,  “İşsizlik hat safhada, ne ile övünüyorlar. Bütün illerde milletvekili sayısı  bir  veya  iki  tane düşüyor, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerin milletvekili sayıları arttı. Göç inanılmaz bir şekilde hızlandı. Ne ile övünüyor bu iktidar? Hangi Rakamlarla insanları kandırmaya çalışıyorlar. AKP’nin yaptığı icraatların içinde elde tutulur bir icraat, rakam, veri yoktur. Ak Partinin İl Başkanı Sayın Karal diyor ki “Refah-Yol  iktidarı zamanında çaya verilen zammı geçtik” . Bunun akılla izah edilecek tarafı yok. 79 kuruşu 88.5 kuruş yaptılar. 9.5 kuruşla övünüyorlar. Yapılan kesintileri hesaplarsak bu rakam takriben 7 kuruş civarına düşer. Ayrıca bizim verdiğimiz zam %112’dir.  O zaman bir kilo yaş çaya verilen parayla  dört ekmek alınıyordu, şimdi bir ekmek dahi alınamıyor. Bu üç buçuk ekmek nereye gitti bunun hesabı verilmesi lazım.  Yalan üzerine kurulu bir siyaset var” dedi.  

 

İsrail’in OECD’ye Türkiye’nin Desteği İle Girdiği Gerçeği Milletten Saklanıyor


İsrail’in 72 yıldır girmeye çalıştığı OECD’ye  Türkiye’nin desteği ile girdiği gerçeğinin milletten saklandığını ifade eden İl Başkanı Cemil Çolak,  “OECD isimli bir kuruluş var. Ekonomi-İşbirliği Kalkınma teşkilatı. Bu söyleyeceğim çok önemli, 1972 yılından beri İsrail, bu teşkilata girmeye çalışıyordu. Son oylamada üç ülkenin üyeliği oylanacaktı. Bunlardan biride İsrail’di. Türkiye İsrail’in OECD üyeliğine evet dedi. Bu oylama da Türkiye hayır oyu kullansaydı İsrail OECD’ye üye olamayacaktı. Şimdi soruyoruz ‘one minute’ nerde kaldı?  ‘one minute’ asılı kaldı. Üye seçildiği günü İsrail bayram ilan etti ve O gün Kudüs’e, Gazze’ye  bomba yağdırdı.  Fakat basın bunları gündeme taşımıyor, gündem yapmıyor.  Bizim insanımız olsun İsrail OECD’ye üye olsun ne olacak diyor. Fakat adam amacına adım adım yaklaşıyor
 ifadelerini kullandı.


Bize Gelmiştir, Bizden Aday Olmak İstediğini Söylemiştir


Yolbaşı belediyesinin
son durumunu da toplantıya katılanlarla paylaşan Çolak, “Sayın Ali Bayramoğlu Yolbaşı Beldesini hatırlamayabilir, orda ki Belediye Başkanımızda zorluklarla karşılaşmıştır, bize gelmiştir bizden aday olmak istediğini söylemiştir, bizde değerlendirmemizi yapmışızdır. Yolbaşı Belediye Başkanının  bize söylediği “Sayın Başkanım söz veriyorum gitmeyeceğim, noterden imza veririm” sözüdür. Biz kendisine  “sizin sözünüzü imza kabul ediyoruz” dedik ve öylede kabul ettik. Ama başkan bizimle de görüşmedi şimdi gitti mi kaldı mı onu da bilmiyoruz. Kendisine ulaşamadık, yoksa kabul mü görmedi bilmiyorum” dedi.  

 

Arzuladığımız Değişiklikleri Pakette Bulamasakta Referandumda Evet Diyeceğiz


Referandumda Saadet Partisinin tavrını merak edenlerin olduğunu, Referanduma neden evet diyeceklerini de anlatan İl Başkanı Cemil Çolak
, “Bizler  Saadet Partisi Rize İl Başkanlığı olarak başta Cumhuriyet Başsavcısı olmak üzere 25’in üzerine kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü gezdik, ziyaret ettik. Onlara sunum yaptık, Anayasa ile alakalı fikirlerimizi paylaştık, yaptığımız çalışmalarımızı sunduk. Bu çalışmalarımız ise Türkiye genelinde genel merkezimizin yaptığı çalışmalar, Rize’de ise bizim bu ziyaretlerimiz büyük bir beğeni  ve taktirle karşılandı.Biz bu güzel çalışmaları yaparken ,  Ankara’da parlamentoda CHP, AKP, MHP kör düğüşü yapıyorlar.

 

Hükümetin 1982 Anayasası’nın bir bütün olarak değiştirmek ve daha demokratik, katılımcı, çoğulcu ve özgürlükçü bir Anayasa yapım sürecini başlatmak yerine kısmi  değişiklik ile hazırladığı Anayasa paketi büyük bir ihtimalle referanduma götürülecektir. Referanduma götürülürken en azından çok hayati  öneme sahip bazı düzenlemelerin de bu pakette yer alması gerektiği kanaatindeydik. Fakat bu beklentimizi bulamadığımızı gördük. Beklediğimiz düzenlemeler pakette yerini almadı. Her ne kadar arzuladığımız düzenlemeler pakette yer almasa da biz bu değişikliği, sivil anayasa yapımında bir adım olarak görüyoruz.  Yapılan değişikliği eski haliyle karşılaştırdığımızda daha demokratik, daha özgürlükçü olduğu kanaatine vardık.  Her ne kadar beklediğimizin tahtında bir değişiklik olsa da bu yönleri itibari ile referandum da “evet” diyeceğiz” dedi.

 

Milletvekilleri Arasında Uyumsuzluk Var


Ak Parti İl Başkanı ve Milletvekillerin siyaset tarzını eleştiren ve olumsuz bulduğunu ifade eden İl Başkanı Çolak,
“Rize’de ki il başkanlarına hodri meydan diyorum. Gelin Rize’nin Türkiye’nin meselelerini tartışalım.  YGS sınavında Rize 70. oldu.  Okullarımız var, güzel okullar yapıldı Rize’ye. O zaman eksiklik nerde? Bu eksikliği tespit edip, gereğinin yapılması gerekirken Ak Parti İl Başkanı Hasan Karal Milli Eğitim Müdürüne  laf atıyor, Müdür ona laf atıyor, böyle bir şey olur mu? Milletvekilleri de   aynı tutum içerisinde, birbirlerine laf atıyorlar, bir vekil diyor ki ÇAYKUR iyi yönetiliyor diğeri çıkıp iyi yönetilmediğini söylüyor, biri Çay için kanun çalışması yapıyor, diğeri bu partimizin çalışması değildir diyor. Biz böyle bir siyaset görmedik,  böyle şey olur mu? Biz siyaseti adam gibi öğrendik, çünkü siyaseti adamdan öğrendik.

 

Bakın OSB’yi bile alamadılar. Üç kişi vazgeçmiş. Biz daha evvelde söyledik şimdide söylüyoruz, Sayın Karal  Sayın Başbakan Rize’ye geldiğinde on dakika onları Sayın Başbakanla görüştürseydi bu iş biterdi. Fakat bunların Rize’ye yatırım getirmek gibi bir dertleri yok. Tersane Sürmene’ye gitti, OSB ilden gitti, yatırımlar geri gidiyor, fakat bunların derdi kim milletvekili olacak, ben olabilecekmiyim, bütün dertleri bu” dedi. .

Editör: HABER MERKEZİ