Ali Faik Taş/İST.

Faaliyetlerini İstanbul Üsküdar’daki Merkez binasında sürdürmeye devam eden Çayeli Şairler Deresi Derneği ve İncesırt Köyü Derneği, AK Parti milletvekili adaylarından sonra, 1 Mayıs 2011 Pazar günü MHP İstanbul Milletvekili Dursun Ali Torlak, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Habib Suiçmez ve milletvekili adaylarını ağırladı. 

Teşkilat olarak çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen kahvaltı-toplantı’da MHP vekil adaylarının heyecanı gözlerden kaçmadı. 

İlk söz hakkını Şairler Deresi Derneği ve incesırt Köyü Derneği adına Şairler Deresi Başkanı Reşat Sarı aldı ve gelen konuklara hoş geldiniz konuşması yaparak, geldikleri için teşekkür etti.

Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren MHP İstanbul milletvekili Rize’li Torlak, hükümeti eleştirerek iktidara geldikleri taktirde yapacakları hizmetlerden bahsetti. Dr. Ahmet Çolak ise bir sağlıkçı olarak hükümetin sağlık politikasını değerlendirerek, hükümetin ilk 2 sene bu konudaki çalışmalarını beğendini ama sonraki senelerde halkın yararına hiçbir gelişme kaydedilmediğini belirtti. Bir başka Çayelili olan Rıza Erol ise, bir Çayelili ve bir Rizeli olarak Üsküdar gibi önemli bir ilçeye hizmet etmekten son derece gurur duyacağını ifade etti. Sırasıyla bütün vekil adaylarına konuşma hakkı tanındığı toplantıda vekiller heyecanları ile hazır olduklarını gösterdiler. 

MHP adına son konuşmayı yapan MHP Üsküdar İlçe Başkanı Habib Suiçmez, sesinin kısık olmasına rağmen yaptığı coşkulu konuşması ile katılımcılardan büyük alkış aldı. Bir Çayelili olarak gurur duyduğunu belirten Suiçmez, “Şuanda burada toplanan birçoğunuzla akraba, bir çoğunuzla arkadaşız. İstanbul’da veya ülkenin herhangi bir yerinde ilçeleri artık kaymakamlar değil, iktidar partisinin ilçe başkanları yönetir. Küçüklüğümden beri beni tanırsınız. Nasıl bir Çayeli aşığı, nasıl bir Rize aşığı olduğumu biliyorsunuz. Üsküdar, MHP olarak İstanbulda önem bakımından ikinci sırayı almaktadır. Sorumluluklarımın bilincindeyim. Bu durumu göz önünde bulundurduğumuzda MHP olarak iktidara geldiğimiz taktirde Üsküdar’da hizmetinizde olacağımı çok iyi biliyorsunuz. Bu seçim çok önemli seçim. Devletimin Polisine tokat atılan bir zamanda, şanlı bayrağımızın indirildiği bir zamanda bazı şeyleri sineye çekemiyoruz. Buna bir dur! deme zamanı gelmiştir.” diyerek katılımcılardan büyük alkış aldı. Konuşmasına son vermeden okuduğu Ozan Arif’e ait “Sizin gibi aydının 7den 70ini” şiiri ile her kıtasında coşkulu alkış ile sözlerine ara vermek zorunda kalan Suiçmez; “Ne mutlu bana ki Çayeliliyim, ne mutlu bana ki Rizeliyim ve ne mutlu bana ki Müslüman-Türk genciyim, Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diyerek konuşmasını bitirdi. Uzun süre alkış alan konuşmasında Başkan Suiçmez'in de ileride vekillik için ne denli hazır olduğu da görülmüş oldu. 

Kahvaltıya katılanlar arasında, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Nuhoğlu, MHP İstanbul Milletvekili ve 1. Bölge adayı D Ali Torlak, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Habib Suiçmez, MHP İstanbul 1. bölge vekil adayları Dr. Levent Akçay, Halil Atlıoğlu, İstanbul 2. Bölge vekil adayları Dr. Ahmet Çolak, Rıza Erol, MHP Anadolu Yakası Bölge Başkanı Ömer Ekşi, Senoz Deresi Derneği Başkanı Ali Sukas, Baltacılar Derneği Başkanı Abdullah Baltacı, MHP Rize Eski İl Başkanı Cemil Tüysüz, Rize Ülkü Ocakları Eski Başkanı Niyazi Korkmaz ve kahvaltıya sponsorluk yapan Akçakoca Gıda Ovacık Peynirleri sahibi Zafer Gör, çok sayıda partili ve dernek üyeleri vardı.

Editör: HABER MERKEZİ