AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAHÇELİ'YE JET YANIT
Biz bu ülkenin kardeşliğine inanıyoruz. Birbirimizin hukukuna itimat eden insanlarız. Nifak tohumları ekmek isteyenlere safımızda yer vermedik. Bu milleti başka milletlerle, başka ülkelerle mukayese edenler büyük yanlış içindedirler. Bu ülkede yüksek sesle konuşanlar ne dediklerine dikkat etmelidirler. Terörle mücadelenin en önemli unsuru da kardeşliktir. Bu ülkede kimsenin kimseye karşı üstünlük iddiası söz konusu olamaz. Bizi biz yapan tarih birliğidir. Selçuklu'da, Osmanlı'da Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ve beraberiz. 

BİZİ KISKANIYORLAR
Son zamanlarda benim ve arkadaşlarımın bu sözlerini kıskananlar var. Başkaları başka ifadeler kullanabilir. Başkaları başka ideolojilere inanabilir, 70 milyonu kucaklayamayabilir. Çünkü geçmişimizden bu yana bu noktada nerede nasıl davrandığımızı anlamakta zorlananlar var. Yoksa bunun tapusunu kendilerine ait olanlar mı var? Burası 70 milyonundur. Bilmekte zorlananlar varsa kalkıp söylememe gerek yok. Başkaları farklı söylemlerle konuşabilir, bizim sözlerimiz Türkiye'nin 81 şehrinde halkımızın yüreğine dokunur. Diyarbakır'da bizi anlar, Erzincan'da... 

TERÖRE KARŞI TAVİZ VERMEYECEĞİZ
Kalkınma iddiamızdan da asla taviz vermeyeceğiz. Adaleti erteleyen eski geleneğe dönmeyeceğiz. Demokrasinin çıtasını düşürelim de terörle mücadeleden vazgeçelim ibaresi asla kabul edilemez. Karamsar senaryolara izin vermeyeceğiz. Terörle mücadele konusunda hükümet olarak çalışmalarımızı çok boyutlu sürdürüyoruz. Terörün sadece güvenlik meselesi olmadığı gerçeği toplumun tüm kesimlerinin birleştiği bir ortak düşünce olduğu gerçek. Sağlam zemin üzerinde mesafe almanın daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Hükümetimiz güç birliği içinde teröre karşı tüm önlemleri soğukkanlılıkla ele alıyor.

DOSTLUĞUMUZA KAST EDİYORLAR
Aktütün'de askerlerimize, Diyarbakır'da polislerimize kastedenler bizim dostluğumuza da kastediyor. Terör örgütü benim askerime, polisime düşman gözüyle bakıyor. Biz onlara suçlu gözüyle bakıyoruz. Neden? Demokrasinin gereği bu. Aklı selimden uzaklaştığımız an terörün tuzağına düşmüş oluruz. Zaten istenen, bu. Değerlerimize sahip çıkacağız. Milletle devletin arasını açmak onların amacı. Biz onların tuzağına düşmeyeceğiz.

AKTÜTÜN'DE OKUL YOK DİYORLAR
Aktütün'de okul olmadığını iddia eden bir medya grubu var. Oradaki terör nedeniyle yapılan tatili fırsat bilip orada okul olmadığını, öğretmen olmadığını iddia ediyorlar. Bunlardan nemalanıyorlar. Milli Eğitim Bakanı Çelik bir açıklama yaptı. Bunu neden gündeme getirmediler? Bunun üzerinden iktidara vurmak insafsızlıktır. Kendilerine çeki düzen vermelerini hatırlatmak istiyoruz. 

YALAN SÖYLÜYORLAR
Terör gündelik hayat düzenini bozmaya çalışıyor. Oralarda yenilik çalışmaları yapıyoruz. Bu terör örgütüne rahatsızlık veriyor. Biz Batman'da baraj yapıyoruz. Ilısu Barajı Türkiye'nin ilk üç barajından biri olacak. Terör örgütü bunu istemiyor. Ben buradan Güneydoğu'daki vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Acaba niçin terör örgütü veya onun yandaşları bu barajı istemezler? 'Hasankeyf kalkıyor' diyorlar. Yalan. Hasankeyf baraja nazır olacak. Efendim 'Tarih yok ediliyor' yalan söylüyorlar. Adeta denize nazır bir Hasankeyf, bir şehir meydana gelecek. Medeniyet mücadelesi budur. Bunu sabote etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Biz ülkemizin susuzluğunu ortadan kaldırırken enerjide ciddi adımlar atıyoruz.

BUSH'LA NE KONUŞTUĞUMU NE BİLİYORSUNUZ
Umutlarımızı teröre teslim etmeyeceğiz. Yaralı gönülleri iyileştireceğiz. Bu ülkeyi seven herkesin kendisini bu davanın görevlisi gibi görmesi şarttır. Herkesin elini taşın altına sokması gerekir. Diplomasi en önemli güçlerden biridir. ABD, Irak Merkezi Yönetimi ve bölgesel yönetimi ile çalışmalar yapıyoruz. Böyle konularda ülkeler kompleksli davranamaz. Türkiye'nin gocunacak birşeyi yok. Devlet olarak atılması gereken tüm adımları atıyoruz, atacağız. Bu konunun istismar edilmesini de son derece talihsiz buluyoruz. Başbakan ABD'de şöyle konuşmalıydı diye nasihatte bulunuyorlar. Benim Bush'la ne konuştuğumu ne biliyorsunuz? Siz ne yaptınız? El pençe divan durmaktan başka ne yaptınız geçmişte? (ensonhaber)


Editör: HABER MERKEZİ