Rize Bağımsız Milletvekili ve eski Başbakan A. Mesut Yılmaz, Rize’deki seçim atmosferini değerlendirerek, 'Rize’de seçim 3-0, ya da 2-1 olur. Bu durumda da seçim Ak Parti 3. Sıra Milletvekili adayı Nusret Bayraktar ile CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Kenan Bıyık arasında geçecektir. İkisi de çok sevdiğim insanlardır ancak Kenan Bıyık’ın kazanmasını isterim.” dedi.

Türkiye genelinde MHP ve CHP’ye destek olacağı şeklindeki söylemlerini hatırlattığımız Yılmaz, “Demokrasi bakımından muhalefetin güçlenmesi gerektiğini daha önemli görüyorum. Bu yüzden arkadaşlarıma, MHP’nin güçlü olduğu illerde MHP’ye, CHP’nin güçlü olduğu illerde CHP’ye destek olacağımı söyledim.” dedi.

RİZE’DE AKTİK OLARAK KAMPANYAYA KATILMAYACAĞIM


Rize’de CHP’ye ve CHP adayı Kenan Bıyık’a destek verip vermeyeceğini sorduğumuz Yılmaz, “Aktif olarak Rize’deki seçim kampanyasına katılmayı düşünmüyorum. Siyasete ara verdim. Kenan Bıyık’ın kazanmasını isterim. Siyaset yaptığımız bir arkadaşımızdır. Adaylığı sırasında halkta da sempati yarattığını gördüm. Rize halkının artık kendisine hükmeden değil de, kendisine daha sempatik yaklaşan siyasetçilere ihtiyacı var.” dedi.

Bugüne kadar her seçimde farklı bir partiyle seçim yarışına katılmasıyla eleştirilen Kenan Bıyık’ın, şu an CHP’den aday olmasıyla ilgili yorum yapan Yılmaz, “Türkiye’de siyaset kabuk değiştiriyor ve sağ-sol artık anlam ifade etmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi de çok köklü bir değişim geçirdi. Yeni genel başkan Kılıçdaroğlu, artık eski tabulardan partiyi kurtarmaya çalışıyor. Kenan Bıyık’ın CHP’den aday gösterilmesini çok isabetli buldum. Başarılı olmasını da isterim.” şeklinde konuştu.

Küçük bir sağlık sorunu yaşadığını belirten Yılmaz, seçimlerden önce mutlaka Rize’ye geleceğini de ifade etti.

Editör: HABER MERKEZİ