KİMSE ŞAŞIRMASIN

“Hiç şaşırmadım, kimsenin de şaşırmaması gerekiyor. 28 Şubat sürecini, ondan önceki müdahaleleri yaşadık. 1960 müdahalesinin ardından Ali Fuat Başgil’in Cumhurbaşkanı olmaması için askerler tarafından çağrılarak kafasına silah dayandığını biliyoruz. 28 Şubat’ta DYP milletvekillerinin tek tek Genelkurmay’a çağrılarak partilerinden istifaya zorlandıkları, tehditle istifa ettirildiklerini biliyoruz. Bunlar iddia değil, açıkça yazılan çizilen gerçekler.

DARBE SÜRECİ

Şimdi yaşadığımız da bir müdahale sürecidir. Türkiye geçen yıl Nisan ayından bu yana yaşadıklarımızı anlamaya çalışıyor. Bu olay da bu sürecin bir parçası. Yaşadığımız müdahale sürecinin 1960’dan 12 Eylül, 12 Mart, 28 Şubat’tan bir farkı yok. Yaşanan bir darbe sürecidir, daha önceki darbe dönemlerinde olduğu gibi anayasa askıya alınmıştır. Bu ağır bir suçtur.

HESAP SORAN YOK

Bunun hesabını soracak kimse yok. Siyaset çok fazla bir şey yapmıyor, yapamıyor. AKP sanki her şeyi kabullenmiş gibi bir izlenim veriyor. Bu müdahale sanki siyasetin bir kısmına yönelikmiş gibi algılanmak isteniyor. Halbuki siyasetin tamamına yöneliktir. Dolayısıyla herkesin aklını başına toplayıp bir an önce bu müdahaleye karşı bir adım atması gerekir. Türkiye’de darbeciler hesap vermezse hiçbir zaman Yunanistan ve İspanya’nın yaptığını yapmazsak, bu müdahaleler sürüp gidecek.” (Taraf)

Editör: HABER MERKEZİ