Mustafa BAYRAK
RİZE: Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Muhsin Yazicioğlu Rize de yaptığı konuşmada 3 büyük partinin milletin vergisi ile seçim çalışmalarına girdiğini söyledi.
Rize Kültür Merkezi küçük salonda yaklaşık 200 dolayında partiliye seslenen Büyük Birlik Partisi genel başkanı Muhsin Yazicioğlu konuşmasında Rize de belediye başkanlığı adayı çıkarmadığını söyleyerek” Sizlerden il genel meclisi adaylarımıza destek vermenizi bekliyorum. 3 Kasım genel seçimlerinde bize 1 trilyon devlet seçim parası verdi. Biz bu parayı kabul etmeyerek şehit ve gazı aileleri derneğine vermek istedik. Ancak kabul edilmedi. Hazineye bırakmak istedik yine kabul edilmedi ve başka partilere gideceği söylendi. Anayasa mahkemesi şehit ailelerine verirseniz 1 trilyon ceza yersiniz dedi. Bu seçimlerde 150 trilyon AKP, 70 trilyon CHP ve 40 trilyon MHP alıyor. Türkiye 3 partiden ibaret değil, 3 partinin girdiği seçim yapılmıyor. Son bir ayda 30 miting yaptık. Asgari ücretlisini vergi dişi bırakamayan, işçisi, çiftçisine destek veremeyen, seçimlere o kadar abartılı kaynak ayırması bana göre adıl değildir. Üreticinin hakkını vermeyen seçim meydanlarında köfte dağıtır, seçim otobüsü tutar. Kimin parasıyla sizlerin başka partililerin vergi paraları ile bunları yapıyorlar. Milleti de anlamıyorum neden bu millet tepki koymaz, neden millet benim engellime, çocuklarıma bakamıyorum, bunca işsiz gençler e iş bulamıyorsun. Seçimlere partilere bu kadar yardım yapıyorsunuz. Neden millet buna tepki koymaz. İşsiz vatandaşımızda onlara katkı veriyor. Temelde adalet yoksa mülk de ayakta durmaz. Önce seçim sistemi adıl olacak. Devletin imkânları adaletli bir şekilde kullanılacak” dedi.
Yazıcıoğlu konuşmasında AKP ve CHP yi örnek göstererek” Büyük şehir belediyelerinde sanki 2 veya 3 parti var. Biri diyor ki senin deniz fenerin var, diğeri de diyor ki senin el fenerin var. Yanı başka hiçbir şey görmüyoruz. Biri diyor sen imar yolsuzluğu yaptın, diğeri de diyar sende imar yolsuzluğu yaptın. Biri istifa ediyor bitiyor, diğeri partiden istifa ediyor bitiyor. Suçluysa neden cezası yok. Böyle bir adalet böyle bir hak hukuk adalet olur mu? Biz bu düzene karşıyız. Biz partilere değil adaylara değil biz bu düzene karşıyız. Sistem devam ettiği sürece böyle devam eder. Sistem değişmeli. Sistem böyle devam ederse dürüst insanı da bozar. Sistem değişirse kötü niyetli de olsa sistem onu boğar. Muhalefet partisi çözüm getirmiyor bunlarda maalesef çözüm üretmiyorlar. Yardımlara karşı değilim. Ama devletin imkânlarını siyası olarak kullanılmasına karşıyım. Gelin sivil toplum örgütlerinden, muhtarlardan oluşturacağımız komisyon fakirleri tespit etsin onlara yardım edelim” dedi.
Muhsin Yazicioğlu Rize çayı Türkiye ye yeter dışardan getirilen çaylara izin vermeyin, dışarıdan gelen çaylar dışarı gitmesi için paketleniyor Yurt içine satılıyor. Başbakana sesleniyorum Çay sorununu gel çöz, Şu tüneli yap, bölgede kanser vakaları arttı, gel bu bölgede kanser araştırma hastanesi aç” dedi.
Yazicioğlu daha sonra il genel meclis adayları ile teker, teker resim çektirdi.



Editör: HABER MERKEZİ