Başbakan Recep Tayip Erdoğan 21 inci mitingini Rize cumhuriyet meydanında yaklaşık 20 bin kişiye yaptı.

Cumhuriyet meydanında toplanan yaklaşık 20 bin kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan in Rize ye gelmeden önce Çeşitli illerden gelen emniyet kuvvetleri ile geniş önlemler alınarak alan arandı ve Helikopter ile havadan Rize izlendi.

Miting alanında sağ ve sol binalarda dev posterler asıldı. Başbakan Erdoğan Rize de halka hitaben yaptığı konuşmasından önce Adaylarını tanıttı. Erdoğan konuşmasında” Anzer kadar tatlı, çay kadar zevkli Rize yi selamlıyorum. Demir aldık limandan, her şeyi unuturu krize çıkmaz aklımdan. Baba, ana ocağı unutulur mu, Ha bu Rizeli uşaklar unutulur mu, 8,5 yılda Rize yi unutmadık. Rize dâhil 81 vilayete cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini yaptık. Geldiğimiz de 230 bin dolar olan Türkiye bütçesini 740 milyar dolara çıkardık. Türkiye’nin itibarına itibar kattık. Dünyanın her yerinde mazlumların mağdurların yanında olduk. Nerede bir ses duyduysak oraya olduk. Kimsenin görmediğini biz gördük, Dünyaya cesaretle gösterdik. Herkesin sırtını döndüğü, Afganistan, Libya da, süreyi de Irak da onların yanında olduk. Yara sarmak için yaralıları aldık ülkemize getirdik. Hala tedavi edip ülkelerine gönderiyoruz” dedi.

SİZDEN GÜÇ ALACAĞIZ

Erdoğan konuşmasında Rize den aldığımız güç ve ilamla her yerde hak ve hukuku savunduk, adalet dedik barış dedik. Biz makam mevki peşinde değiliz, hepimiz ölmeyecek miyiz, öldüğümüzde de hoca efendi bizi musalla taşına koymayacakmıler, Biz CHP gibi konuşmuyoruz. Bu CHP zihniyeti bu. Bunlara benim Rize’mden oy çıkmaması lazım. Allahın ayetine çok tiksindirici nasıl dersin. Ölüm nasihattir. Sen profesör olabilirsin, irfan sahibi olamamış sin. Yunus ne diyor ilim, ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kindin bilmezsen önüne koydun profesör hikâye, biz onun için hoca efendi bizi musalla taşına koyacak cum başkanı demeyecek, başbakan demeyecek, prof demeyecek Er kişi hatun kişi niyetine diyecek 2 metre yere gömecekler. Bakı kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmak önemli. 8,5 yıl boyunca bize nice tuzaklar kuruldu. Çeteleri üstemize saldılar. Akla hayale gelmeyecek tuzaklar kurdular. Kastamonu da tuzak kurdular polisimiz şehit oldu bir polisimiz yaralı. Silopi de 2 polis şehit oldu. Bunlar son günlerde ki olaylar, Türkiye genelinde AK parti teşkilatlarına saldırılıyorlar. Bunların Molotofları bombaları bu yoldan alı koymayacak. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Bu mücadelemizin ne kadar kutsal mücadele olduğunu bilerek çıktık eşkıya, çapulcu mafyaya asla papuç bırakmadık. Sözün bittiği yerde şiddet başlar,. Düşüncenin yerde eşkıyalık, insanlığın bittiği yerde vahşet başlar. Bunlar şimdi artık insanlıklarını kaybetti. Seçimlerden netice alamayacaklarını anladılar. 4 bir koldan AKP ya karşı saldırıya geçtiler Türkiye yi eski günlerine döndürmek istiyorlar bunlara yol verecek miyiz? CHP-MHP-DTP ergnekonu yandaş medyası el ele verdiler” dedi.

AK PARTİ YE SALDIRI VAR

Başbakan konuşmasında “Hepsi AKP ye saldırıyor. Biz durmak yok yola devam edeceğiz. Doğu, güneydoğu da seçim büromuza saldırdılar. Çete yaz Kemal a gönder. AKP nin büyümesinden terör örgütü korkuyor. 12 Haziran dan sonra yeni anayasa diyoruz. Katılımcı sivil anayasa diyoruz. İlk kez millet kendi anayasasını yapacak diyoruz bunun önünü kesmeye çalışıyorlar bunu engellemeye çalışıyorlar.  Hayatını CHP ile mücadele ile geçiren zat şimdi onlarla kol kola giriyor. Dün şaşırtıcı bir şey oldu MHP adeta PKK ya teşekkür etti. MHP genel başkan yardımcısı aynen şu ifadeyi kullanıyor. Terör örgütü PKK için demek ki kendilerine göre iki ahlakları namusları var. Tutarlı iki namusu var. Bu nasıl bir AKP artı karşıtlığı, Rize’den öyle bir haykıralım kı Türkiye duysun. Bu oyunu bozacak mıyız, bu tezgâhı alt üst edecekmişiz. Bunlara gereken cevabı verecek miyiz,. ???? Rize yanımızda arkamızda mı? İstikrar sur sün Rize büyüsün mü, İstikrar sürsün Türkiye büyüsün mü? AKP ye YGS sınavları üzerinden saldırı, saldırırken gençleri kullandılar. Ne oldu dedik ki yargıya gidin, hiçbir gencimizin zarar görmesini istemeyiz. Yargı kararı verdi itiraz edildi yargı onu da red etti. Şifre dediler deşifre oldular. Hayatı beyin üzerinden tezgâh kurmak istediler bunu da bozduk. Yine buradan seslendik kendisine dedik onurun varsa açıkla açıklayamadık. Gazetelere düştü. Neymiş mail, bunlar artık teknolojinin nereye geldiğini gösteriyor. Sen böyle ahlaksızlığa sığınırsan senin seviyeni gösterir” dedi.

BİLDİKLERİNİ AÇIKLA

Başbakan CHP Genel başkanına yüklenerek “ Kemal Kilçdaroğlunun maskesini düşürdü. Temiz insanlara çamur atan olduğunu gösterdi. Kendisinden özür dilemesini istedik. Statikonun Allah ı Ankara da dedi. Bu adam bu. Milletten Müslümanlardan özür dile dedik dilemedi. Hayatı yazıcı dan özür dile dedik dilemedi yüz kızarmaz.  Yalancının mumu yatsıya kadar yanar bunun 35 dakika yandı. Diyor ki YOK  i kaldıracağım. Sonra diyor ki bedelliden aldığım parayı YOK e aktaracağım diyor madem kaldırdın niye aktarıyorsun işte kemal Kiliçdaroğlu yeter ki böyle muhalefet olsun. Sürpriz den bahsediyor. Hani elinde önemli belgeler var diyordun o sürprizi niye açıklamıyorsun yalancılığının bir kez daha tescillenmesinden mi korkuyorsun. 8,5 yıl aynı şeyi diyor. İstanbul da belediye başkanı adayı oldu Kadir Topbaş için aynını dedi hadı açıkla, bir dosya açıklayamadı dedim klasör ihtiyacın varsa göndereyim sana şimdi benimle ilgili dosya hazırlıyor dedim bahçeliyi, yandaş medyayı da yanına al dosyaları açıkla. Dürüst değil, dürüstlük başka bir şey. Bilmemek ayıp değil yeter ki öğren, bizim abdestimizden şüphemiz yok. Biz bu yola böyle çıktık. Bu yolda karanlık şekilde devam ederken, özellikle bir şeyi size hatırlatmak istiyorum At kaçtı heybe düştü. Takke düşti kel göründü. Bunların yaptığı derelerde ayran dövmek, bunların durumu bu .bir milyon 700 gencin onların ailelerinin vebalı var onlar vebal bilmez 12 haziran da bu vebalı görecekler. 2 gündür kemal Kiliçdaroğlu na ait bir belge gösteriyorum. Diyorum ki SSK genel müdürlüğü döneminde birilerini işe aldın. Bu işe aldıklarınız kim Kiliçdaroğlu, bunlar kim isimleri soy isimleri ne,  bunlarla akrabalık dereceleriniz ne. Bunları diyince gel TV te tartışalım diyor. Bunu derken o birinci sayfayı oku diyor. Birinci sayfayı okudum.  Ben sana sonrasını okudum sonucunda bu var. OSYM ye tabi tutmadan atama kim bunlar, açıkla diyorum. Bugün gazetelerde yakınlarını atamak suç mu diyor. Bir iki atarsın da yüzlerce atarsan sorulur. Hatta terör suçlamaları nedeniyle yine kadrolara yerleştirmeler var. Maalesef çok sevdiğin kameralar Baykal in sonunu götürdü. Nedir kamera aşkın. Madem tv yi seyrediyorsun Yalan Rüzgârı dizisi var çık orda başrolde oyna. Sen önce milli şefinizin dibine otur. Rize de CHP genel başkanı ile sorunum kalmadı. Burada gösterdiğim dosya ortada cevap alana kadar bekleyeceğim. Kemal Kiliçdaroğlu genel müdürlük döneminde bazı kişileri görevden almak istedi. Soruyorum sayın kiliçdaroğlu genel müdürlüğün döneminde bunları neden almak istedin. Elinde ne belgeler vardı.  CHP bu dur. Dün Manisa da söyledim. İnek in bile CHP döneminde sütü kurur. 2007 seçimlerinde köylerde ziyaret ediyorlar. Bir köyde Şükriye nineyi ziyaret ediyor evinin önünde kabak soyuyor. Soruyorlar nine çorba mi yapa can, oğlum kabaktan çorbayı Halk partisi döneminde yapardık şimdi hayvanlara veriyoruz. Halk partisi işte bu. 1954 de Menderes iktidara geldi sonra onu astılar. 12 hazıran çok önemli, CHP ye Rize de pirim vermeyeceğiz” dedi.

OVİT TÜNELİ YAPILACAK

Başbakan Erdoğan ovit tünelinin temelinin yıl içinde atılacağını söyleyerek “  Rize de 40 yıldır konuşulan nedir. ovit tüneli, biz geldik Karadeniz sahil yolunu bitirdik bizden 15 yıl devam etti. Biz geldik 4,5 yılda bitirdik 12 tünel yaptık. Biz Ferhat ız ya siz kimsiniz. Dağları deldik şehrimize ulaştık. Ovit tüneli için adım attık toplam uzunluk 14700 metre yanı yaklaşık 15 kilometre ovit i deleceğiz iki gidiş iki geliş, karşıya geçmek bize nasip olacak. Bu ay içinde proje bitiyor. Yılsonuna doğru ihaleyi yapıyoruz. Türkiye’nin en uzunu tünelini başlatmış oluyoruz. Bu CHP, bu MHP kampanya yapıyor çaykur özelleşecek diyorlar. 8,5 yıldır bunu yapıyorlar biz size ne dedik bunların hepsi yalan siz tayip kardeşinizin sözüne inanmıyorsunuz da onlara mı inanıyorsunuz. Böyle bir şey yok dedik olursa söyleriz. Asla böyle bir şeye inanmayın, böyle bir şey olduğu zaman onlara bir kova su atın. Bütün hazırlıklar yapıldı destekleme ile alakalı 26 trilyon ödeme var bu hafta içinde çakabilir.

Önümüzde ki günler içinde tarım bakanlığı da yeni yaş çay fiyatlarını ekonomik gelişmelere uygun olarak açıklamayı yapacak. Yeni genel müdürümüzü atadık eski çevre bakanımız genel müdür yaptık. Şu an yurt dışından ciddi talepler almaya başladık özellikle Irak ciddi talepler alıyoruz. Rize organize sanayi için çok uğraştık mahkemeye takıldı mahkeme sonucunu bekliyoruz. Eğitimde çok büyük adımlar attık. Şu ana kadar 1410 derslik yaptık. 6074 bilgisayar getirdik.  Bunu da yeterli bulmuyoruz. Yanı MHP öğrenciye ne veriyordu biz ne veriyoruz” dedi.

KARA TAHTALAR KALKACAK

Erdoğan konuşmasında “ Artık kara tahtaları kaldırıyoruz sınıflarda kara tahta olmayacak bundan sonra akıllı tahta olacak, şu gördüğünüz elektronik kitaplardan veriyoruz. Bunlar ücretsiz verilecek öğrencilere 4 yılda bu projeye bitireceğiz. Amerika da Corç Almanya da helga bu imkânlara sahip olacak ta Rize de Ayşe, Fatma, Ahmet im niye olmasın. Onların da olur. İşte bunun için varız. Bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik.  Üniversite onlar yaptı mı, biz yaptık mı yaptık. 6 fakülte var mı, şimdi değlet hastanesi de bitmek üzere seçimlerden sonra teşekkür ziyaretine geldiğimde onu da açacağız,. Ama 3-0 a ona göre. Gençler hazırız diyi mi 3 e  bu kardeşiniz 81 vilayeti dolaşıyor, şu kalan 29 günde dolaşacağız dimi, kapı kapı dolaşmaya hazırız dimi, bu bizim milli davamız, sandıkları AK parti ile patlatacağız. İnanıyorsak bunu başarırız. Rize ye sağlık hizmetleri için 240 trilyon yatırım yaptık.  Kemal a bir soralım 90 lı yıllarda SSK genel müdürlüğü yaptın anamızı ağlat tun ana muzu, anamuzi,  8 yıl orda kaldın batırdın SSK yi, 99 da merhum Ecevit e gitti. Milletvekili olmak istiyorum dedi. 2002 yılında 23 diyalız cihazı vardı şimdi 120 tane, koskoca Rize de kaç ambulans vardı. 3 tane şimdi 34 ambulans ile hizmet veriyoruz.  Çiftçiyi ziraat bankası yüzde 59 faizle kredi veriyordu şimdi yüzde 5 faizle. Biz esnaf sanatkâra yüz bin liraya kadar kredi veriyoruz. Oy pusulasında AK Parti nerde baş tarafta ampul bütün Türkiye ye aydınlatıyor. Evet mührünü oraya basıyoruz. Bunu iyi anlatacağız. Rize den oy patlaması bekliyoruz. İstiyoruz Rize bir numara olsun. beni mahcup etmeyin bunu sizden bekliyorum. Bizim şarkımızı biliyorsunuz dimi,  bu şarkiyi bütün Türkiye duysun.  Diyerek beraber yürüdük biz bu yollarda şarkisini vatandaşlarla birlikte söyledi.

Başbakan Erdoğan alan içinde rahatsızlanan iki kadın için sağlık görevlisi alana çağırdı ve açılan iki pankarta yorum yaptı.

Editör: HABER MERKEZİ