Başbakan, Doğan medya grubunun çifte standart uyguladığını, CHP'nin yolsuzluklarını hiçbir gazetede göremediğini söyledi.'

Dün biliyorsunuz Beyoğlu İlçe Kongremizde Aydın Doğan medyasına cevap verdim. Ben milletime anlatıyorum. Onlara da sesleniyorum. Çıkın ya iftiralarınızı ispatlayın ya da derdinizin ne olduğunu kendiniz anlatın. Bu fırsatıu değerlendirmezseniz ben anlatayım. Ben de anlattım. Onlar da akşam yanıt verdi. Alel acele. Dersimiz icraat, iftira değil! Diyor ki 'Biz Baykal'ın mal varlığını açıklamadığını 2 yıl önce haber yaptık' ben de diyorum ki 'Siz bu konunu üzerine gitmediniz. Biz gittik, başka gazeteler yazdı.' Milliyet haber ve yorum yayınlamış. Diğer gazetelerin neredeymiş? Kimseyi yanıltmayın. Arşivler sizi mahçup eder. Benim açıklamalarımla kıyaslayıp konuyu kapattınız. Gerçek malvarlığının peşine gitmek aklınıza gelmedi. Araştırmacı gazeteciliğiniz Baykal'a kadar mıydı yoksa? 

'HANGİ BÜYÜKLÜKTE ATTIYSAN O İFTİRAYI AYNI BÜYÜKLÜKTE DÜZELTMEYİ YAZACAKSIN'

Baykal'ın imar rantı ile ilgili yazıları başka gazeteler çıakrdıüğında sanki siz konuyu duymazdan geldiniz. Şimdi de bu konuyu yok sayıp Baykal'ın gizlenen mal varlığını biz yayınladık diye, Milliyet'teki iki mecburi yazıyı mı kanıt gösteriyorsunuz. Gaziantep Belediye Başkanı'nın yanıtlarını yayınladığınızı söylüyorsunuz. Asım Bey'le Aydın Doğan 2 saat konuştu. 'Ben bu kadarını bilmiyordum' dediniz. Ama nerede cevap hakkınının yayınlanması? Hürriyet, Milliyet, Radikal ve Posta da iftiraları yazdınız. Hangi büyüklükte attınsa o iftirayı, o büyüklükte düzeltmeyi yazacaksın. Radikal diyor ki vurgun haberleri yalandır, Milliyet hala iftira ediyor. Araştırma ekibi kurduk diyorsunuz. Önce iftira at sonra ekip kurduk araştırıyoruz de. Yer altı labaratuarında Büyük Patlama deneyi mi yapıyorsun? Asım Güzelbey'in yanıtını yayınladık dediniz internette. Şaka yapıyorsunuz? Milliyet'in mürekkebi kurumadı bu nasıl düzeltme!? Cevap hakkı demek muhattabın cevabını aynen yazarsın sonra kendi cevabını yazarsın. Cevabı eğip bükmek nasıl birşeydir? Bunu da mı ben öğreteyim?

KAĞIT KAÇAKÇILIĞI KONUSU

SPK bu iddiaları inceledikleri bilgisini doğruladı. Yapılan açıklamaları doğrulurken siz neyi yalanlıyorsunuz? Borsadaki küçük ortaklarınızı nasıl zarar uğrattığınızı SPK incelemiyor mu? Eğip bükmeden anlatın da bilelim. Siz ucuz kağıt alma diyor olabilirsiniz. SPK ve küçük ortaklarınıza bunun doğru olup olmadığını açıklayın. CHP, benim SPK Başkanı'na bir talimatım yok. Bunu ispat edemeyen alçaktır şerefsizdir! Hadi bakalım! Tayyip Erdoğan'ı bu rezgahların içinde göremezsiniz. Baykal aynaya baksın sonra konuşsun. Biz bunları soruyoruz ya şimdi gene şıracı bozacı tezgahına başkadılar. Benim genel başkan yardımcıma laf atıyor. Uyuşturucu işine bulaştı diyorlar. O da açıklama yaptı. İspat edemeyen şerefsizdir dedi. Gazeteleriniz kaçak kağıtla mı basılıyor sorusunun yanıtı ne? Bir gazetenin şantaj yaptığı iddiası bu mu? SPK özel bir kurum. Ne biz onların işine karışırız ne de onlar şantaja boyun eğer. Aydın Bey, yanlış yapan cezasını çeker dedi ya tebrik ederim. Sizin yaptığınız gazetecilik bu. İçine düştüğünüz durum nasıl gazetecilik yaptığınızı gösteriyor. 

'GAZETELERİNE TİRAJ, TELEVİZYONLARINA REYTİNG Mİ İSTİYORSUN?'

Şu gazeteleri hazırlayın dedim. Arşivden önlerine koydum. Sayın Başbakam ne yapayım ben bu adamlarla baş edemiyorum dedi Bir patron ki kendi yazarlarıyla baş edemiyor. Böyle bir şeyi vatandaşın kabullenmesi mümkün mü? Şimdi git aç geçen Pazar günü yaptığım konuşmayı. Orada da aynılarını söyledim mi söylemedim mi? Bir hafta geriden geliyorsun Bay Doğan. Buna sizin dilinizde bayat haber deniyor. Sordum gazetecilere böyle dediler. Ders çalışıyoruz. Gazetelerin televizyonların neden geçen hafta haber yapmamış bir sor bakalım. Cevap verecekseniz, karşılığında duyacaklarınızı düşünüp de iyi cevap verin. Bir de kalkmış benimle tv programına çıkmak istiyor. Ne o gazetelerinde tiraj mı istiyorsun? İnans hiç mi yerinin sınırını bilmez. Bugün Aydın Doğan'ın bazı yazarları 'bu kadar mıydı?' diyorlar. Dün söylediklerim utanması olanlar için yeter de artar. Ar damarınız bu kadar çatladıysa ben ne yapayım? Köşe yazarı bana utanmaktan bahsediyorsa bu laflarım az bile! Ne söylesem fayda etmez. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az. Yerin kulağı var. Söylediklerinizi duyuyoruz. Bizi takipe mi aldınız diyorlar. Ama kimimn kimi takipe aldığı belli. 

'İFTİRAYA EYVALLAH DEMEYİZ'

Bizim namusumuza laf atanlara da mı cevap vermeyeceğiz? Namus ve şerefe laf atmayan her eleştiriye başımız üstünde yeri var. İftiraya eyvallah demeyiz. Onlar kendi dertleriyle uğraşsın biz işimize bakalım. Biz işimize bakıyoruz.

Yandaş medyamızın olduğundan bahsettiler. Öyle bir medya olsaydı söylemekten çekinmezdim. AKP'nin görüşünü savunan medya grupları olabilir, onlara da karışamam. (Habertürk)


Editör: HABER MERKEZİ