Kendisine bir saygısızlık bugüne kadar yapmadım

 

Başkan Halil Bakırcı düzenlediği basın toplantısında Ahmet KabiL’in dün yaptığı açıklamalara cevap verdi. Başkan Bakırcı, Ahmet Kabil’in şahsını hedef alan açıklamalar yaptığını belirterek “Kendine bir şeyleri vazife saydı. CHP’nin Mehmet’i Anap’ın Ahmet’i AK Parti adaylarını belirleyemez sözüme herhalde alınganlık yaptı. Ben kendisine sesleniyorum. Üç dönem vekillik yaptı. Bölgemizin insanıdır. Benim köyümde dedesinin imamlığı münasebetiyle çocukluğu geçmiştir. Ailemi ve şahsımı çok iyi tanır. Bu münasebetle bende kendilerini çok iyi tanırım. Tanıdığım günden bu yana şahsıyla ilgili bir nezaketsizlik ve saygısızlık yapmadım”  dedi.

 

Kabil’in rahatsızlığı Deniz caddesindeki dükkanı ucuza kapatmak istemesiyle alakalı

 

Bakırcı, “Deniz Caddesindeki dükkanının satışı oluncaya kadar hiçbir problemimiz olmadı. Dükkan satışı sırasında biz o dükkanı 800 Bin YTL’ye satsaydık Halil Bakırcı herkesi kucaklayan bir belediye başkanı olacaktı. Biz bunu 1 Milyon YTL’nin üzerine çıkarınca herkesi kucaklayamayan bir Belediye Başkanı oldum. Bunun dışında bir husumetimizin yok. Kaldı ki dükkanı reel değerinin altında aldığını bir kez daha söylüyorum. O dükkan iki kez ihaleye çıktı. İlk ihaleye Ahmet Kabil fesat karıştırmıştır. Ogün için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaktık, fakat araya giren dostlarımız sayesinde suç duyurusu talebinde bulunmadık. Nedeni ise Ahmet Kabil’in firması olan Kabiller, soyadı Kabil olan Kars doğumlu mafyamsı bir görünümü olan bir kişiyi yani kendi adamları olan birini ihaleye katmıştı. Onların adına bu ihaleye katılmıştı. İş Bankasından aldıkları teminat mektuplarının seri numaraları birbirini takip ediyordu. Biz bunu ihaleden sonra görünce suç duyurusunda bulunacağımızı söyleyince araya giren dostlarımız sayesinde vazgeçtik. Bununda böyle bilinmesini istiyorum. Kabil’in orda iki dükkanı vardı. 1 Milyar gibi aylık bir kira ile orada duruyor. Beş yıllık kirayı kendisinden peşin almıştık. Belki bir tedirginliği de o süre bittiğinde Başkan bizden kaç lira alacaktır. Onun önünü kesmeye çalışıyor gibi bana geliyor. Soruyorum Rize kamu oyuna o dükkan değeri 1 Milyar liramıdır. Hadi bir düşük verdiysek 3 dönem Rize’de Milletvekilliği yapmış birisine yakışıyor mu yakışıyorsa diyecek bir şeyim yok. Ahmet Kabil’in açıklamalarını  sadece Deniz caddesi ve dükkanı ile alakalıdır” dedi.

 

Gelsin Ak Parti’den aday adayı olsun

 

Bakırcı, “Adaylık meselesine gelince 5 yıl Belediye Başkanıyım, kendisine üç dönem Milletvekilliği yapmıştır. Kamuoyu ikimizi de iyi tanıyor. Çıkar aday olur, yada Belediye Başkanlığını kazanmak istiyorsa AK Parti’ de aday olması gerekiyor. Bununla ilgili aday adaylarının son müracaatı Cuma günü bitiyor. Gelir partime aday adayı olur, partimiz bunun kriterlerini ölçer , genel merkezimde uygun görürse aday olur, bende peşinde çalışırım. Öyle çıkıp aday şöyle olmalıdır, şunu kucaklamalıdır, değil demekle olmuyor. Biz belediyenin imkanlarını hiçbir bir şekilde ne şahsımıza ne yakınımıza kullandık, nede kullandırdık, nede kullandırırız. Rize kamuoyu bu özelliğimizi çok iyi bilir. Bu konuda tavizimiz olmamıştır. Sayın Kabil bu iddialarda bulunacağına gelsin aday olsun,  parti bulamıyorsa AK Parti’nin kapısı herkese açıktır. Cuma günü son gündür hatırlatıyorum” dedi.

 

Kabil akşam A partili sabah ise B partili olmaya müsait bir hemşerimizdir

 

Bakırcı “Ahmet Kabil ilk milletvekilliği için DYP’den aday adayı olmuş, bir gün sonra Mesut Yılmaz bunu çağırtmış ve Anavatan Partisi’ne geçmiştir. Kabil akşam A partili sabah ise B partili olmaya müsait bir hemşerimizdir.  Rize’de 3 dönem vekillik yaptı hangi projeler yaptı ben merak ediyorum” dedi.

 

Kasımpaşalı ağzıyla konuştuğumu iddia ediyor, Etiler ağzıyla mı konuşacaktım

 

Başkan Bakırcı, Kabil’in aradığı belediye başkan adayı için işçiye düşman olmayacak şartı aradığını belirterek “Ahmet Kabil tüccardır. Kendi işçilerine nasıl davranıyor onu sormak lazım. Bu belediye son 30 yılın en düzenli ücretini Halil Bakırcı’ nın Belediye başkanlığında almıştır. Bu nasıl işçi düşmanlığı oluyor. İşçinin hakkını gününde vermek mi düşmanlık oluyor. Son 30 yıllık tarihe bakıldığında bugünkü gibi maaş alımı hiç olmamıştır” dediBakırcı “Kabil benim için Kasımpaşalı ağzıyla konuşuyor diyor. Etiler ağzı ile mi konuşayım” diye sözlerini tamamladı.

AJANS53

 

Editör: HABER MERKEZİ