MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de yapılan Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında kendisine tokalaşmak için hamle yapan DTP Milletvekili Sırrı Sakık'a sırtını dönerek tavır koydu ve tokalaşmadı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhuriyet Bayramı için tebrikleri kabul etmesini bekledikleri tören salonuna gelen siyasetçiler beklerken, salonda hiçbir CHP'li bulunmadı. Siyasetçiler birbirleri ile de tokalaşıp bayramını kutladılar.

Bahçeli, TBMM'nin açılış günü Genel Kurulda, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve arkadaşları ile tokalaşmış ve bu bazı çevreler tarafından eleştiri konusu yapılmıştı.

Bayramlaşmak için beklenilen, protokol sırasında, Sırrı Sakık, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye doğru hafif bir tebessüm ederek, bir haraketlenme yapıp, tokalaşmak istediği işareti verdi. Ama her bu çabası sonuçsuz kaldı. Çünkü Devlet Bahçeli, hemen Sakık'a sırtını dönerek buna izin vermedi.
Bahçeli'nin bu tutumunda, PKK'nın son dönemde yaptığı saldırıları, DTP'li vekillerin kınamaması ve sessiz kalmaları ile yaptıkları konuşmalar etkili oldu.

KOMUTANLARLA, DTP'LİLER İLK KEZ AYNI ÇATI ALTINDA

Bu arada, sık sık yapılan toplantılarda DTP milletvekilleri ile biraraya gelmemeye özen gösteren askerler de, ilk kez aynı çatı altında bulunmak zorunda kaldı. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Gül'ü tebrik etmek için geldikleri TBMM çatısı altında, tören salonunda DTP'lilerle aynı mekanı kullandı. Bir temas olmamasına rağmen, Komutanlarla, DTP'liler ilk kez aynı çatı altında buluşmuş oldular.

ensonhaber

Editör: HABER MERKEZİ