AK Parti Rize İl Kongresi 24 Mayıs 2009 Pazar günü gerçekleştirilecek. Kongrede tek aday olan Kurucu İl Başkanı Hasan Karal yeniden İl Başkanlığına seçilecek.

AK Parti Rize İl Teşkilatı’nın 24 Mayıs’ta yapılacak kongresinde kurucu başkan Hasan Karal, il başkanlığına aday oldu. Karal, Genel Merkez’in mevcut başkan Yılmaz Katmer ile kendisini Ankara’ya çağırdığını ve İl Başkan adaylığına kendisinin layık görüldüğünü söyledi. Geçtiğimiz dönemde halkın içinde olmayı ihmal ettiğini kaydeden Karal, “Bu kez halkın içinde olacağım” dedi.

AK Parti Rize İl Kongresi’nde yeniden başkanlığa aday olacağını açıklayan eski İl Başkanı Hasan Karal, tek gayelerinin partilerini bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak olduğunu söyledi.

Karal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce AK Parti Genel Merkezi tarafından partinin mevcut Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer ile kendisinin Ankara'ya davet edildiğini, yapılan görüşmeler sonucunda da il başkanlığına aday olmaya kendisinin layık görüldüğünü belirtti.

Partilerinin il kongresinin 24 Mayıs'ta yapılmasının planlandığını ifade eden Karal, ''Kongrede 2 yıl önce milletvekili adaylığım nedeniyle bıraktığım il başkanlığı için tekrar aday olacağım. Bundan sonra tek gayemiz partimizi bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak ve Ankara'dan daha çok hizmet alan teşkilat oluşturmak'' dedi.

Karal, başkanlığa seçilmesi halinde ayda bir kez sivil toplum örgütü temsilcileri ve partinin tüm kademesindeki yöneticilerle bir araya gelerek Rize'nin geleceğini konuşmayı planladığını kaydederek, bu toplantılarda amaçlarının insanların yönetimde kimleri istedikleri yönündeki düşüncelerini öğrenmek ve değerlendirmek olduğunu ifade etti.

Karal, geçmiş dönemde halkın içinde fazla olamadığını, bunun kendisinin bir hatası olduğunu belirterek, bu dönem halkın içinde olacağını ve insanların sorunlarını dinleyeceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Rize il, merkez ilçe ve ilçelerdeki partinin tabanında Karal'ın yeniden başkanlığa tekrar tek aday olması konusunda tedirginlik var. Ak parti il başkanlığı için Hasan Karal ve Yılmaz Katmer isimleri arasında dolaşması parti teşkilatlarında bu işi yapabilecek başka kimse yok mu sorusu soruluyor. Bir süre öncede Yılmaz Katmer'in 'Adaylık sürecinde delegeye itibar edilmez' söylemi parti tabanında tepkiyle karşılanmıştı.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ