MHP Çayeli Belediye Başkan Adayı O. Cem Kazmaz, 29 Mart yerel seçimleri ile önümüzdeki genel seçimleri değerlendirdi.

Belediye anlamında maalesef Rize genelinde istediğimiz sonucu alamadık, seçimlerde tercih iki Başbakan arasında kaldı diyen Kazmaz, “seçimlerde şunu gördük ki projeler ve aday vizyonu dikkate alınmadı, mevcut iktidar ve onu değiştirebilecek eski Başbakan Adaylarına seçim odaklandı.” dedi.

Kazmaz, “özellikle halkın teveccühüne nail olarak başta bu makama yeniden seçilen Çayeli Belediye Başkanı Sn. Rıza Çakır olmak üzere tüm seçilen Belediye Başkanlarına, Belediye Meclis Üyelerine ve İl Genel Meclisi Üyelerine başarılar dilediğini ve görevlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. MHP Rize’de bir ilki gerçekleştirerek Tunca Beldesini alarak gösterdi. Burada MHP’nin belediyecilik anlayışıyla örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Genel Seçimlere ilişkin olarak da 2007 yılında MHP’nin aldığı Rize Genelinde ki 10.481 oy Türkiye Rekoru sayılabilecek bir oranda %105 artışla 2009 Yılı İl Genel Meclisi Seçimlerinde 21.480’ne çıkmıştır diyen Kazmaz, “MHP’nin oy oranı artışında Rize İli ilk üç içerisindedir ki bu da halkımızın ülkemizde yaşanan kaygı verici gelişmeler ve ekonomik kriz değerlendirildiğinde Rize’de de MHP olan teveccühünün giderek arttığının ve tek başına iktidara yürüyüşünün bir işareti olarak ortaya çıktığının belirtisidir. Genel seçimlerde uygulanacak %10 ülke barajı ve bu barajı aşabilecek partiler dikkate alındığında ve sağ görüşlü seçmen ağırlığı değerlendirildiğinde 2011 yılında yani yaklaşık iki yıl sonra yapılacak Genel Seçimlerin Rize İlimizde AKP ve MHP arasında geçeceği açıkça ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan biz seçmenlerimizle bütünleşerek, halkımızla kucaklaşarak sorunları ve çözüm yollarını ortaya koyarak seçim çalışmalarımıza şimdiden başlamış bulunuyoruz. Halkımızın gönlünde yükselen değer olan MHP Rize’nin de sesi olma yolunda ilerlemektedir.” Şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: İbrahim SAKLI

Editör: HABER MERKEZİ