AKP den aday adayı olduğunu söyleyen Mehmet Okumuş” Aday olup millet vekili olursam hizmet büromu Rize de açacağım, asla halktan kopmayacağım ve Avrupa vizesi için çalışacağım” dedi.

Ünlü Türk olarak bilinen ve İngiltere başbakanına Rize çay i hediye eden Mehmet Okumuş AKP den aday adaylığını açıkladı.

Vizesiz Avrupa Hareketi Kurucu Başkanı, Londra'da yaşayan Rize Hemşinli Mehmet Okumuş, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde yaptığı açıklamada, İngiltere'de turizm rehberliği ve danışmanlık yaptığını, Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine vizesiz girişini sağlamak amacıyla kurulan Vizesiz Avrupa Hareketi'nin kurucu başkanı olduğunu belirtti. Kaçkar Dağlarında çoban olarak hayata atıldığını ifade eden Okumuş, ''Bu yol bizi İngiltere'ye kadar götürdü. Burada Türk vatandaşlarının haklarının savunucusu olduk. Şimdi çıktığımız bu yol bizi siyasete götürecekse Rizeli hemşerilerimin ve teşkilatların teveccühü ile Rize'nin hizmetkârı olmak istiyorum. 2011 yılı genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağım'' dedi.

Alışılagelmiş siyasi vaatlerin içerisinde olmayacağını anlatan Okumuş, ''Sahili olmayan yere deniz sözü verecek değiliz. Ancak 30 farklı ülkede edindiğim bilgi birikimimi Rize için kullanmak istiyorum. Siyasete yeni bir soluk getirmeyi hedef edindim. Bunun için teşkilatlardan ve kamuoyundan destek bekliyorum'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ