MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Bahçeli, terörle mücadele ve K.Irak yönetimi ile görüşme yapılacağının açıklanması konusunda AKP hükümetini sert biçimde eleştirdi.

'AKP, BARZANİ VE PKK AYNI ÇİZGİDE'
K.Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani ile görüşüleceğinin açıklanmasına sert tepki gösteren Devlet Bahçeli, 'AKP'nin bugün hangi çizgide olduğu ortaya çıkmıştır. Teröün kalbi Kandil, koruyucusu Barzani, mihmandarı AKP hükümetidir' şeklinde konuştu.

BENİ HANGİ OYUNA SOKMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ
Başbakan Erdoğan'ın 'Sivas'ın ve Gavur Dağı'nın doğusuna geçemeyenler  bu mücadeleyi bilemezler' şeklindeki açıklamalrına da tepki gösteren Bahçeli, 'Bu yeni bir planın parçası mı? Beni Gavur Dağı'nın doğusuna ısrarla davet edenler nasıl bir senaryonun içindedir? AKP bazı toprakları 'kaybedilmiş' topraklar olarak kabul etmektedir. Biz bunu asla kabul edemeyiz. Bu Barzani'nin haritasıdır' şeklinde konuştu. Bahçeli'nin bu sözleri söylediği esnada, Türkiye'nin bazı topraklarının sözde Kürdistan'a dahil olduğunu gösteren bir harita çıkartarak 'Bu haritayı kabul etmemiz mümkün değil' demesi, gruptaki milletvekilleri ve konuklar tarafından coşkuyla alkışlandı.

AKP ORDUYU YIPRATIYOR
Hükümetin ‘TSK ne istediyse verdik’ demesi TSK’yı başarısızlıkla suçlamaktır. Bu sinsi yaklaşım bir aymazlıktır. Hükümet  TSK’yı sinsi ifadelerle suçluyor.

BİZ AĞZIMIZLA KONUŞURUZ
Tampon bölge önerisine 'Ağzı olan konuşuyor' şeklinde cevap veren Erdoğan'a yüklenen Bahçeli şöyle konuştu: 'Sayın Başbakan bu cevabıyla hangi seviyede olduğunu bir kez daha göstermiştir. Nasıl siyaset yapacağımızı Erdoğandan mı öğreneceğiz? Biz ağzımızla konuşur, beynimizel düşünür, yüreğimizle inanırız'

EKONOMİK KRİZ
Küresel ekonomik krize de değinen MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın muhalefetin kriz çığırtkanlığı yaptığı şeklindeki eleştirilere de cevap verdi. 'Biz kriz çığırtkanlığı yapmayacak kadar basiret sahibiyiz' diyen MHP lideri, hükümetin ekonomik kriz konusunda gerekli tedbirleri almadığını savundu.
var tmp; tmp = document.getElementById('news_content').getElementsByTagName('a'); for(i=0; i
Editör: HABER MERKEZİ