AK Parti’de belediye başkan aday adayları başvuruları devam ediyor. Ankara Altındağ belediyesinde Fen işleri müdürlüğü yapan Mehmet Engin görevinden istifa ederek Pazar Belediye başkanlığına, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban da tekrardan aday adaylığı için gerekli evrakları İl Başkanı Yılmaz Katmer’e sunarak resmen aday adayı oldular.

Başvurular esnasında açıklama yapan aday adayları şunları söyledi:

Ankara Altındağ Belediyesinde 23 Fen İşleri müdürlüğü yaptığını belirten Mehmet Engin “Bu bilgi ve birikimlerimle memleketim olan Pazar ilçesine hizmet etmek, ilçemizi modern çağdaş bir ilçe yapmak üzere Pazar belediye başkanlığına aday oldum” dedi.

 

Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan “Yaklaşık 17 yıldan beri hizmet ettiğim Ardeşen’ime 5 yıllık bire süre için daha gerek teşkilatımdan gerekse kamuoyundan destek aldığım takdirde Ardeşen’de başlatmış olduğum yatırımların devamını, yeni projelerimin de hayata geçirilmesi için yeniden aday adayı oldum” dedi.

 

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ise “4,5 yıldır yürütmekte olduğum belediye başkanlığı dönemimde gece gündüz durmadan ilçemize ve halkımıza hizmet etmeye gayret ettim. İlçemizi güzelleştirdik, vatandaşımızın yüzünü güldürdük ama eksik olan bazı projelerimiz var. Halkımızın teveccühü ve siyasi büyüklerimizin rızasıyla bu projelerimizi hayata geçirmek için yeniden aday adayı oldum” dedi.

 

Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban “bende 4,5 yıldır bu kutsal görevi yürütmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yapmakta olduğumuz projelerinde devamını sağlamak için halkımızın desteği olduğu müddetçe onlara hizmet etme zevkini tekrardan yaşamak için aday adayı oldum” şeklinde konuştu.

Aday adayları başvurularını kabul eden İl Başkanı Yılmaz Katmer “Pazar ilçemize Ankara’daki yatırımları aktarma adına Pazar belediye başkanlığı aday adaylığını açıklayan Mehmet Engin kardeşimizi tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Mevcut belediye başkanlarımızdan aday adayları başvurularını alırken öncelikle kendilerini hizmetlerinden ötürü tebrik ediyorum. Biz 2009 yerel seçim kampanyasına başlarken mevcut belediye başkanlarımızın karnelerini vereceğiz diye bir ifade kullanmıştık. Bu üç mevcut belediye başkanımız diyorlar ki ‘bizim halk nezrinde karnemiz çok iyidir, mevcut projelerimizi bir dönem daha devam etme adına durmak yok yola devam anlayışıyla beraber biz tekrar göreve talibiz’. ben arkadaşlarımızın hem teşkilat hem de kamuoyu nezrinde kendilerine olan güvenlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

 

Editör: HABER MERKEZİ