İlyas GÜR

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya’ ya Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Önünde dün Dört el Ateş Edilmesi sonrası Polis Deniz Karafazlı´nın peşine düştü.CHP Rize il Başkanı Mehmet Aslankaya dün saat 12. 45 civarında Rize seksen ikinci yıl hastanesi önünde aracını park ederken seyir halinde bir araçtan kendisine 4 el ateş edilmişti.

Aslankaya saldırı olayından yara almadan kurtuldu. Olay sonrası Rize Emniyet müdürlüğüne bağlı Asayış şube görevli ekipleri saldırganların kimliğini tespit etmek için harekete geçti. Şar Hospital´ın güvenlik kameralarında yansıyan olayın görüntülerinden yararlanan görevli polis ekipleri olayda kullanıldığı iddia edilen araca ulaştı.

Polis aracın sahibi Birkan Karafazlı ile araçta bulunan İbrahim Karafazlı ve Ahmet Akyıldız´ın ifadelerine başvurmak için göz altına aldı.

Yapılan sorgulama sonrası Göz altına alınan şahısların olayla bir ilişkisinin olmadığı, şahısların bugün hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi.

“Ailem hakkında konuşma”

Olayla ilgili soruşturma devam ederken Aslankaya´ya yönelik silahlı saldırının faili olarak Deniz Karafazlı´nın Polis tarafından arandığı bilgileri gazetemize ulaştı. Karadeniz Gazetesi’ne bilgilere göre Polis Deniz Karafazlı başta olmak üzere toplam 3 kişiyi aradığı, saldırgan veya saldırganların Mehmet ASLANKAYA´yı vurmak için değil uyarı amaçlı Aslankaya´nın ayaklarına yakın yere ateş edip gözdağı vererek Racon kestikleri iddia edildi. İddialara göre,Aslankaya´nın Deniz Karafazlı ve yakın aile çevresi ile ilgili çirkef sözler söylediği,Aslankaya´nın benzeri davranışları bir çok yerde sürdürdüğü,Deniz Karafazlı´nın Aslankaya´yı uyarmak için Racon kestiği Aslankaya´nın susmasını istediği iddia edildi. Saldırı sonrası Deniz Karafazlı´nın yakın çevresinde hiç kimsenin Aslankaya ile birsorun yaşamadığı yaşanan olayın kişisel bir sorundan kaynaklandığı bu nedenle gerçekleşen saldırının racon kesme amacıyla yapıldığı iddia edildi.

Editör: HABER MERKEZİ