Dilek ASLAN

İşçi Partisi Rize İl Başkanı Metin Sina Kan İşçi Partisi Genel başkanı Doğu Perinçek’ in Ergenokon Operasyonunda tutuklanması üzerine Rize adliyesine giderek kendisinin de bu operasyon çerçevesinde sorgulanmasını istedi.

Kan Rize Cumhuriyet başsavcılığı’na verdiği dilekçede; “15 yıldır, İşçi Partisi il Başkanlığı yapıyorum. Genel Başkanımız 21.03.2008 günü Ergenokon Operasyonu kapsamına gözaltına alındı Uzun süren bir sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen Genel başkanımız Ergenokon çetesinin üst düzeyde yöneticisi olmaktan dolayı tutuklanmıştır Genel başkanımızın bir çetenin üst düzeyde yöneticisi olmaktan dolayı tutuklanması ile ilgili olarak bende kendimi doğal olarak bu çetenin alt düzeyde bir yöneticisi miyim kuşkusuna kapıldım. Bu kuşkunun giderilmesi için Ergenokon çetesinin bir yöneticisi olup olmadığımı öğrenmek istiyorum” dedi.

Kan yazdığı dilekçeyi Başsavcıya verdikten sonra adliye önünde bir açıklama yaptı. Kan açıklamasında başsavcının dilekçesini kabul ettiğini ve işleme konduğunu belirterek davanın takipçisi olacağını ifade etti.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ