Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyleyen yılmaz yeterli tedbirlerin ve teşviklerin uygulanmadığını söyledi yılmaz ben tek başıma iktidar olsaydım meclis çoğunluğuna sahip olsaydım  hiç çekinmeden Türkiye’nin ekonomik kalkınmasını dengeye yetirebilmek için dengesizlikleri ortadan kaldırmak için çok daha radikal bir yatırım teşvik politikası uygulardım dedi yılmaz Türkiye’nin bir numaralı sorunu işsizliktir ve dünyada işsizlikte 3 ülkeyiz dedi.

Başbakanın yapmış olduğu TOBB çağrısında her biri  bir işçi alsa işsizlik sorunu azalır demesini eleştiren yılmaz kusura bakmasın ama ekonomiden hiç anlamayan bir başbakan bunu der zannediyorum kendi ekonomi başkanı bile çok şaşırmıştır. Ekonomikle bağlaşmayan hiçbir başbakanın ağzına yakışmayan bir öneridir dedi. Önce iş sahasını genişletmelidir ki iş verenler daha çok işçi alsın iş imkanı düşerken iş verene 1 işçi daha fazla al demesi o iş yerini zararına çalışmaya mahkum etmektir dedi… 

Mesut Yılmaz, yapılan anaya değişikliğine kesinlikle karşı olduğunu, karşı oy kullandığını ve anayasa değişikliğine karşı çıkılmasını istediğini ''Bu anayasa değişikliği birkaç bakımdan fevkalade sakattır ve tehlikelidir. Bu anayasa değişikliği şimdiye kadar mecliste bir partinin oyuyla yapılan ilk anayasa değişikliğidir. Şu ana kadar yapılan tüm değişiklikler hep uzlaşı ile yapılmıştır. Eğer hak oyuna sunularsa herkesten buna karşı çıkmaların istiyorum. Çünkü bunun içinde 2 önemli değişiklik var. Diğerleri kimsenin karşı çıkmayacağı devletin zaten yapması gereken değişikliklerdi. Ama asıl geçirilmek istenen yargı ile ilgili adalet mekanizması ile ilgilidir. HSYK ve anayasa mahkemesinin yapısını değiştirip kendilerine yakın olanları getirmek istiyorlar. Ayrı ayrı oylasalar kabul edilmeyeceğini bildikleri için rüşvet babında diğer maddeleri bunun şanına kattılar. Onlar dolgu MADDESİDİR. seçimlerde millete gıda malzemesi kömür gibi dağıtıp oy almışlarsa anayasa değişikliğini geçirmek için rüşvet olarak diğer maddeleri de eklemişler ve tek bir soru halinde milletin önüne götürecekler.

Rize'de hazırlanan Çay kanunu tasarısınında büyük yanlışlarla dolu olduğunu söyleyen Yılmaz, 'tasarı bu şekilde geçerse çayın sonu ve Rize’nin sonu gelir' dedi.
 

Editör: HABER MERKEZİ