AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, çay yasa tasarısında üreticinin menfaatleri için gayret göstereceğini söyledi.

Ardeşen Ziraat Odası Başkanlığı konferans salonunda yapılan toplantıya katılan Lütfi Çırakoğlu, 'Görüşlerinizi ve isteklerinizi gerekli mercilere taşıyacağım. ÇAYKUR'un, çay müstahsilinin ve bu alanda ekmek yiyen vatandaşlarımızın her daim yayındayım. Çay müstahsilinin dertlerini çok iyi bilmekteyim. Ben milletvekili Lütfi Çırakoğlu ve çay müstahsili Lütfi Çırakoğlu olarak menfaatlerinizi gözeteceğim.' dedi.

Endonezya ve Sirilanka'da uygulanan çay yasasının ve emtia borsasının Türkiye'de uygulanmasının mümkün olamayacağını savunan Ardeşen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Balcı ise, 'Bu iki ülkedeki tarımsal alanların standartları ile ülkemizdeki alanların standartları çok farklı. Tarlalar arasında genişçe yollar var. Bizim tarlalarımızın arasında sınır ve yollar yok. Yeni yeni tapu ve kadastro işlemleri başlatılmakta. Kadastro işlemleri de çay yasa tasarısının sonuçlanmasından sonra işleme girmeli. Aksi halde hiçbir altyapı hizmeti sağlanmadan Endonezya ve Sirilanka modeli uygulanamaz.' diye konuştu.

Yasa tasarısında çay müstahsilinin faydalarının gözetilmesini isteyen Balcı, 'Ülkemizde çay denilince akla ÇAYKUR gelmektedir. Bu kurum, 70 yılı aşkın bir zamandır ülkemize ve çay müstahsiline hizmet vermektedir. Gündemde olan çay yasası ile gelebilecek yeniliklerin ÇAYKUR ve müstahsil yararını esas alması gerektiğini düşünüyorum.' şeklinde konuştu.

Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu da bölge ekonomisinde önemli bir yere sahip olan çaya ve çay müstahsiline sahip çıkılması gerektiğini vurgularken, şunları söyledi: 'Çay yasa tasarısından endişeli olmamıza rağmen, bölge halkımızın menfaatlerini gözeteceği ümidindeyiz. Çünkü uzun zamandır gündemde yerini almış fakat yasaya dönüştürülmemiştir. Tasarının bizlerinin görüşlerine sunulmasından mutluluk duymaktayız.'

Editör: HABER MERKEZİ