Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Millet İttifakı'nın Rize'de ki paydaşları tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Temurci yaptığı konuşma da şunları söyledi;

“Üç adayımızda kardeşlik vurgusu yaptı. Taktığımız hiçbir rozet kardeşliğimiz kadar önemli değildir. Biz bu topraklara sevgi tohumları ekmeye geliyoruz. Bir gün birileri bu Rize sokaklarına çıkacaklar ancak insanların yüzüne bakamayacaklar. İşte bizim anlımız ak, başımız dik. Rizeliyi utandıracak hiçbir şey yapmadık, yapmayacağız. Siyaset her şeyden önce kardeşliktir. Bizim mücadelemiz bu ülkenin birliği ve beraberliği içindir. Bizim mücadelemiz kibir siyasetini bu topraklardan bitirmek içindir. Bizim mücadelemiz bu ülkenin gençlerinin geleceğini bu topraklarda aradığı yeni bir dönemi başlatmaktır. Bizim mücadelemiz otoriter yolsuzluk düzenini tarihin çöp sepetine atmaktır. Servetinin hesabını veremeyenlerin bu topraklara getirip seçim kampanyası yapanlar yarın bunun hesabını Rizeliye veremeyecekler. Profili düşük siyasetçileri Rize’ye uygun görenler Rizelinin önüne çıkamayacaklar.”

Saadet Partisi kontenjanından CHP 3. sıra milletvekili adayı Muhammet Yıldız konuşmasında, “Bugün mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz. İnşallah 14 Mayıs’ ta da coşkulu bir bayram kutlayacağız. Seçim sürecinde üzerimize gelecekler ama biz kimsenin düşmanı değiliz. Biz daha iyi hizmet noktasında rakibiz. Bugün yaşadığımız sıkıntıları ortadan kaldırıp tek vücut bir aile olacağız” dedi.

İYİ Parti kontenjanından CHP 2. Sıra adayı Köksal Toptan konuşmasında, “Bu meydan böyle bir bayramlaşmayı daha görmemişti. Kim ne derse desin bizim geçmişimiz belli. Bizim geçmişimizde FETÖ yok, bizim geçmişimizde PKK yok. Bizim geçmişimizde hizmet var, geleceğimizde sevgi var, adalet var, hoş görü var. Biz bunlarla yola çıktık. Onun için biz herkesi seveceğiz, herkesi kucaklayacağız. Görüyorum ki Rize’ de bizi kucakladı. Bu havayı artırarak biz 3 milletvekili çıkartacağız. İddiamız şudur biz daha iyi hizmet ederiz. Rize’nin çay sorununu daha iyi çözeriz, Rize’nin işsizlik sorununu çözeriz. Bu vesile ile yola çıktık. Yolumuz açık olsun, kazanan Rize olsun” dedi.

Bayramlaşmada konuşan CHP Seçim Koordinasyon başkanı Saltuk Deniz, İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün dediği gibi "Memlekette zulüm vardır ve Türklerin sonuna kadar zulme tahammül edeceklerini zannetmek yanlış bir hesaptır. İşin özeti budur. Memlekette zulüm, baskı, ötekileştirme, adam kayırma, yolsuzluk vardır. 14 Mayıs bu yanlış hesabın sonra ereceği gün olacaktır. Bu yanlış hesabı sona erdirecek olan ittifakın adıdır.” dedi.

CHP Milletvekili Aday adayı Kenan Bıyık bayramlaşmada yaptığı konuşmada aktif olarak sahada olduklarını kaydederek, “Gördüğüm şu tablodan sonra bir kez daha umudumu paylaşmak istiyorum. Milletvekili kimin olması önemli değil. Önemli olan Cumhuriyetimizi koruma adına 14 Mayıs’ ta yapılacak seçimde birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan devam ettirmeliyiz. Bunu burada görüyorum. Çünkü birlik olursak, bütün olursak ülkemiz kazanır, Rize kazanır. Daha önce 4 kez aday oldum. Hiçbir seçimde yüzüm yere bakmadı, sadece kazanamadım ama hiçbir şey kaybetmediğimi görüyorum. Buradaki bu bütünlük Rize’nin 43 yıl sonra olsa da Ankara’ da sosyal demokrat bir temsilcisi olacak” dedi.