TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'nin 9. bölümü 212 Ocak 2024 Pazartesi gün yayınlandı.

Merakla beklenen dizinin yeni bölümü yayınlanır yayınlanmaz TRT tarafından internete yüklendi. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin 9. bölümünü tek parça full izleyebileceğiniz link haberimizin devamında...

Ağrı'da 18 Mayıs Cumartesi Elektrik Kesintisi: Hangi İlçelerde, Kaç Saat Sürecek? Ağrı'da 18 Mayıs Cumartesi Elektrik Kesintisi: Hangi İlçelerde, Kaç Saat Sürecek?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin 8. bölümünde ne olmuştu?

Dağın Efendisi’nin kurduğu tuzağa düşen Selahaddin, İzzeddin’in cesedi başında Nusreddin’e yakalanmıştır. Sultan Nureddin ise Böriler’le kılıç kılıca gelmişken hiç beklenmedik bir şekilde Dağın Efendisi “Raşidüddin Sinan” kimliğiyle çıkagelmiştir. Selahaddin tutuklanıp yargılanmak üzere saraya götürülürken Nusreddin’in elinden kaçar ve kendisi üzerinden devlete kurulan oyunu bozmak için Reyhani’nin peşine düşer. Her ne pahasına olursa olsun gerçekleri açığa çıkarmadan dönmeyecektir. Sultan Nureddin ise Böriler’in daha fazla durulmayacağını biliyordur. Kardeş kanı dökmemek için herkesi şok eden bir karar alır ve İsmet Hatun’u esir olarak alıp saraya götürür. Sultan Nureddin’in birlik için yaptığı bu hareket başta Melike Hatun olmak üzere bütün sarayı allak bullak edecektir.

Selahaddin Eyyubi Dizisi Konusu: 

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde, Haçlı istilalarının İslam Alemini kasıp kavurduğu 12. yüzyılda Müslümanlar arasındaki birlik ve düzen bozulmuş, başta mukaddes şehir Kudüs olmak üzere birçok İslam toprağı Haçlıların eline geçmiştir. Selahaddin, “Cihana adalet Kudüs'e hürriyet” anlayışıyla yetişmiş, bu uğurda Haçlılar ile cenk eden Zengi Devleti himayesindeki Serhad Gazilerinin başıdır. Tapınak Şövalyeleri, Kudüs'ün kilidi olan Askalan şehrini kuşatırlar. Askalan düşerse Zengi toprakları da tehlike altında olacaktır. Selahaddin buna engel olmak için Askalanlılara yardım etmek ister. Fakat büyük bir sorun vardır: Askalanlılar, Zengilere düşmandır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisi Karakterleri:

Adsız Bey (Celal Al)
Ahmed (Doğan Bayraktar)
Ali (Baran Andıç)
Baldvin (Kağan Uluca)
Berra (Ece Özdikici)
Emir Reyhani (Hakan Vanlı)
Fatma (Zeynep Kumral)
Gabriel (Murat Han)
Gregor (Fırat Çelik)
İsmet Hatun (Sezin Akbaşoğulları)
Karategin (Olgun Toker)
Ömer Mella (Erdinç Gülener)
Melike (Ekin Türkmen)
Necmeddin Eyyub (Seda Yıldız)
Nureddin Zengi (Mehmet Ali Nuroğlu)
Nusreddin (Kaan Çakır)
Pars (Özgür Cem Tuğluk)
Raşidüddin Sinan (Barış Bağcı)
Selahattin Eyyubi (Uğur Güneş)
Süreyya (Dilin Döğer)
Şirkuh (Sezgin Erdemir)
Turanşah (Ali Ersan Duru)
Viktoria (Tuvana Türkay)
(Olgun Toker)

TRT 1 ekranlarında 22 Ocak 2024 Pazartesi günün yayınlanan Kudüs FAtihi Selahaddin Eyyubi dizisin 9. bölümünü tek parça full izleyebileceğiniz link. 

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİ 9. BÖLÜM İZLE

Editör: EDİTÖR - 3