81 il ve 18 ülkeden 12 bin 716 katılımcının 4 bin 733 robotla yer aldığı yarışmada; “PİYROZ” adlı robot ile "Çizgi İzleyen (İleri Seviye)" kategorisinde Türkiye 1.'si olan Kadir Çolak, “ŞEPİDİ” adlı robot ile 3. olan Yunus Emre Köse, "KAÇKAR" adlı robotu ile "Labirent Ustası" kategorisinde Türkiye 3.’sü olan Mustafa Küçüksarı ve danışman öğretmenleri Azim Gökbayrak, Bülent Buçan ve Ali Anıl Yücesan'a ödülleri okul bahçesinde düzenlenen törenle takdim edildi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Rize Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Günal, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete, kurum yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Rize’nin sadece Karadeniz'in değil Ülkemizin bir incisi ve aynı zamanda öncüsü olduğunu belirten Vali Baydaş, "Öncü olmanın en somut göstergelerinden bir tanesini de milli eğitim alanında ortaya konulan bu projeler ile görüyoruz. Başarı, sürekli bir planla ve rasyonel çalışmakla mümkün olabilir. Yüzlerce proje ve katılımcının yer aldığı yarışmada dereceye girmeyi okulumuz ve Rize adına önemsiyoruz. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu okul şehrin kalbinde olan bir okul. Şehir idarecilerinin de kalbinde olacak bir okul olmalıdır. Bunu gösterelim diye buraya geldik. Siz başarılar kazandıkça, siz böyle güzel ödüllerle geldikçe biz de sizleri ödüllendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Ödül töreninin ardından Vali İhsan Selim Baydaş, protokol üyeleri ile okul atölyelerini gezerek yarışmada dereceye giren robotlar hakkında öğrencilerden bilgi alarak, okul öğretmenleri ile kısa bir toplantı gerçekleştirdi.

Haber:Büşra Bayraktutan

Editör: BÜŞRA BAYRAKTUTAN