Dilek ASLAN

Rize Valisi Kasım Esen Beraberinde İl Sağlık Müdürü Hakan Diren ve İl Bayındırlık Müdürü Seyfettin Yılmaz ile birlikte Yapımı devam eden “Başbakanlık TOKİ 250 Yataklı Devlet hastanesi”nde incelemelerde bulundu.

Burada Yapımı üstlenen Kılıç İnşaat Mütahit firması Şantiye Şefi Sevinç Dağlı İle Kontrol Firması Yüksel Proje Kontrol Mühendisi Oğuz Aydemir tarafından karşılanan Vali Kasım Esen Bilgiler aldı.
 


İnşaat Sahasını gezen yetkililer çalışanlarla bir süre sohbet ettiler. Şantiye Şefi Sevinç Dağlı yaptığı açıklamada “İnşaatın betonarme aşamasında olduğunu, Hastanenin 250 yatak kapasitesinde olup Projenin ihale bedeli 45.890 YTL’dir. 10 katlı olacak olan binada 53.000 m2 İnşaat alanı bulunmaktadır. İnşaatta şu an 100 personel çalışmaktadır. İnşaat alanında bulunan Tarihi binanın Anıtlar kurulundan Taşınması yönünde karar çıkmış olup, Onayı beklenmektedir. Onay çıktıktan sonra bina Valilik binasının karşısındaki parka taşınacaktır” dedi.
 


Vali Kasım Esen “ 2007 Yılında inşaatına başlanılan Hastane 2010 yılında tamamlanacaktır.550 araç kapasiteli otoparkı olacaktır. Valiliğimizin yanındaki tören alanının altı ve Parkın bir bölümü kullanılarak toplam 5700 m2 alanda bodrum yapılarak burası otopark olarak kullanılacaktır. Ayrıca Merkezde bulunan diş doktorlarını doktorlar sitesinin en üst katında toplayarak dolaylı olarak bir diş hastanesi kurulmuş oldu” dedi.




Editör: HABER MERKEZİ