Dilek ASLAN

Kızılay genel başkanı Tekin Küçükali” Türk Kızılay’ı ihtiyaç anında, izdirap çekenlerin yanındadır. Bugün 58 ülkede Türk bayrağı dalgalanmaktadır. Burada yaptığımız engelli eğitim ve rehabilitasyon merkezi Türkiye de bir ilk Avrupa ve Ortadoğu da benzeri yoktur” dedi.

Güneysu ilçesi Selamet köyünde arsası Şükrü Topçuğlu tarafından bağışlanan Hüsnü Özyeğin vakfı tarafından yaptırılan Türk Kızılay i engelli eğitim ve rehabilitasyon merkezinin temeli başbakan Recep Tayip Erdoğan in ilçesinde atıldı. 38 dönüm arazı üzerinde inşaatına başlanan 0-18 yaş rehabilitasyon merkezinde 2750 çocuk her ay hizmet görecek. Toplam 50 personeli olacak olan Rehabilitasyon merkezinin 2009 yılı içinde tamamlanacağı bildirildi.

Temel atma törenine Gümüşhane valisi Enver Salihoğlu, Rize valisi Kasım Esen, Kızılay genel başkanı Tekin Küçükalı,Rize millet vekili Lütfü Çırakoğlu ile çok sayıda bürokrat ile Hüsnü Özyeğin vakfı başkan vekili emekli büyük elçi Ali Nazım Berger katıldı.

Törende konuşan Kızılay genel başkanı Tekin Küçükalı” Türk Kızılay i ihtiyaç duyulan her yerde tarafsızlığın simgesidir. İzdirdap çekenlerin, gözü yaşlı olanların kederli insanların yanında yer alırız. Tarihimizde ilk kez böyle bir hizmete talip oluyoruz. Şu an da 58 ülkede Türk bayrağını dalgalandırmaktayız. Çin de ki depremde ekiplerimiz görev aldı. İrak ta, Filistin de insan kaynaklı felaket yaşanmakta bizler ordayız” dedi.

Rize valisi Kasım Esen ile Gümüşhane valisi Enver Salihoğlu ise 38 dönüm arsayı bağışlayan ve arsa bağişindan sonra ölen Şükrü Topçuoğlu na teşekkür ederken Hüsnü Özyeğin vakfı genel başkan yardımcısı emekli büyük elçi ise ülke genelinde 36 eğitim yuvası yaptıklarını 2008 yılı içinde ise 16 tanesinin biteceğini söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ